maanantai 17. helmikuuta 2014

Sunnuntai Siem Reapissa

Sunnuntaiaamuna nukuimme pitkään. Aamupäivästä lähdimme kaupungin keskustaan myöhäiselle aamupalalle, tai oli kai se jo melkein lounasaika... Lonely Planetin matkaopas suosittelu The Blue Pumpking -nimistä paikkaa, joten sinne siis. Hyvät oli aamupalat!

Ranskan siirtomaa-ajoista Kambodzaan on jäänyt patonki. Patonkeja syödään täällä ihan urakalla!  Kuvassa aamupalapatonki voilla ja marmeladilla

The Blue Pumpking (varsin länsimaista tyyliä)

Ruokailun jälkeen jatkoimme matkaa Angkorin kansallismuseoon, eli Angkor National Museumiin. Sisäänpääsy yhdeltä maksoi 12 dollaria, mutta museo on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Museo on todella laaja, ja se keskittyy täysin esittelemään Khmerien kuningaskunnan historiaa, eli aikaa jolloin Angkorin alueen temppelit on rakennettu. Saimme paljon kiinnostavaa tietoa alueen historiasta ja siitä, miten uskonto on vaikuttanut temppeleiden rakentamiseen. Suosittelemme ehdottomasti käyntiä museossa, mikäli aikaa ja kiinnostusta riittää! Valitettavasti museon sisällä ei saanut ottaa valokuvia.

Museo
 Meillä menikin museossa kiertelyyn koko iltapäivä, jonka jälkeen palasimme takaisin majapaikkaamme. Illalla kävimme vielä syömässä, ja sitten pitikin jo mennä aikaisin nukkumaan, sillä tänä aamuna (maanantaina) meillä oli herätys kuudelta. Olimme sopineet tuk-tuk kuskimme kanssa, että lähdemme temppelikierrokselle seitsemältä aamulla, jotta ehdimme käydä mahdollisimman monessa paikassa. Lisäksi aamulla on vielä viileää, joten kiertely on paljon mukavampaa ja kevyempää.

Meillä menikin tänään kiertelyyn koko päivä, ja palasimme vasta myöhään iltapäivällä takaisin majapaikkaamme varsin väsyneinä. En ole jaksanut blogiakaan päivittää tämän enempää, mutta yritän huomenna tiistaina kirjoittaa lisää tästä päivästä. Kuvia ja videonpätkiä olisi runsaasti odottamassa läpikäymistä ja julkaisemista!

Pienenä palana tästä päivästä tähän loppuun yksi kuva. Ajelimme nimittäin myös Kambodzan maaseudulla, ja tässä olisi iskälle kuva paikallisesta traktorista:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti