perjantai 21. helmikuuta 2014

Kampong Cham

Hei vain!
Olemme tällä hetkellä Kampong Cham -nimisessä kaupungissa, jonne saavuimme bussilla keskiviikkona Siem Reapista. Bussimatka kesti n. 6-7 tuntia.

Tunnelmaa bussissa

Tässä muutamia huomioita bussimatkustamisesta Kambodzasta:

1. Mainoksessa luvataan, että bussista löytyy vessa. Lippua varatessa varmistat vielä, että bussista löytyy vessa. Matkapäivänä astuessasi bussiin hoksaat, että mitään vessaa ei ainakaan tästä bussista löydy.

2. Lippujen hinnat ovat aina kalliimpia ulkomaalaisille, kuin paikallisille.

3. Lippuun on merkitty, että lähtö on 7.30. Heräät ennen kuutta, jotta olet valmiina matkatavaroidesi kanssa, kun sinua tullaan hakemaan. Pyydät majapaikasta aamupalan mukaan, ja istut odottamaan kyytiä. Odotat ja odotat. Kello lähestyy puolta kahdeksaa, eikä kyytiä näy. Henkilökunta soittaa bussifirmalle ja kysyy kyydistä. Kyyti on kuulemma tulossa. Lähempänä kahdeksaa kyyti saapuu pihaan ja sinut kuljetetaan bussille. Nouset bussiin ja jäät odottamaan lähtöä. Bussi lähtee n. ½-1h tunnin kuluttua!

4. Paikkasi bussissa on saatettu myydä kahteen tai ehkäpä kolmeen kertaan. Bussin henkilökunta ohjeistaa valitsemaan seuraavan vapaan paikan.

5. Bussimatkan kerrotaan kestävän 4 tuntia. Perillä ollaan 7 tunnin kuluttua.

6. Tööttiä käytetään jatkuvasti. Varsinkin jos tiellä on liikennettä ja halutaan ohittaa jokin edessä oleva, hitaampi ajoneuvo. Tööttiä voidaan käyttää, vaikka ei ohitettaisikaan ketään.

7. Busseissa on ilmastointi. Välillä ilmastointi toimii niin hyvin, että tulee kylmä. Välillä se ei toimi.

Rinkat on toistaiseksi pysyneet kyydissä mukana :D

Kaiken kaikkiaan bussilla matkustaminen on kuitenkin tehty helpoksi. Liput voi usein ostaa majapaikasta, ja ne sisältävät pick-upin, eli sinut käydään hakemassa majapaikastasi ja viedään bussille. Kannattaa aina myös kysyä, paljonko maksaa lippu ilman pick-uppia ja selvittää, paljonko tuk-tuk kyyti bussille maksaa erikseen. Sillä voi joskus säästää, tai sitten ei.

Smile restaurant

Kampong Cham on ollut meidän mielestämme oikein miellyttävä kaupunki. Tämä ei ole mikään turistikohde, joten täällä on mukavan rauhallista ja hinnat ovat edulliset. Otimme täältä vähän paremman hotellihuoneen, josta maksamme 13€/yö. Tästä kaupungista tulee mieleen Chumphon Thaimaassa, sillä tämäkin on sellainen läpikulkukaupunki useimmille turisteille. Olemme siis rentoutuneet ja nauttineet hyvästä majoituksesta jo muutaman päivän ajan.

Syömässä olemme käyneet Smile -nimisessä ravintolassa, joka on paikallisen kansalaisjärjestön ylläpitämä ravintola. Ravintola toimii opetusravintolana ja kouluttaa nuoria, jotka ovat lähtöisin huonoista oloista. Suosittelemme!

Katsotaan, josko täältä huomenna maltettaisiin lähteä eteenpäin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti