maanantai 27. tammikuuta 2014

Sunnuntai ja maanantai Koh Taolla

Netti on täällä meidän majapaikassa sen verran hidas, että en jaksanut eilen päivitellä blogia. Niinpä nyt tuleekin kuulumiset kahdelta päivältä.
Kyllä näitä maisemia ihan mielellään katselee :)

Eilen sunnuntaina oli "vaihteeksi" aurinkoinen ja lämmin päivä, joten aamupalan jälkeen suuntasimme rannalle lueskelemaan kirjoja (vielä on muutamia pokkareita jäljellä). Rannalla näkyi jälleen muitakin suomalaisia. Tuntuu niin hullulta kuulla suomenkieltä pitkin päivää, kun ensimmäiset pari viikkoa puhuttiin suomea Mikon kanssa kahdestaan. :D Iltapäivästä kävimme kätköilemässä sekä kiertelemässä kauppoja. Pelkästään kauppojen kiertely on oma hupinsa, kun täältä löytyy paljon sellaisia tuotteita mitä Suomessa ei kauppojen hyllyllä ole.
Katunäkymää

Tänä aamuna heräsimme pilviseen keliin. Kävimme hakemassa aamupalatarvikkeita kaupasta ja samalla ruokakaupan edessä törmäsimme suomalaiseen pariskuntaan, joilla oli mukana 10 kuukauden ikäinen poika. Juteltiin jonkin aikaa, ja he kertoivat olevansa kuuden viikon reissulla, ja olivat kierrelleet ympäri Thaimaata jo viiden viikon ajan. Rohkea veto lähteä pienen lapsen kanssa reissuun, mutta tyytyväiseltähän tuo kyseinen taapero vaikutti isänsä selässä kantorepussa. Paljon täällä muutenkin näkee lapsiperheitä reissaamassa, vaikka Taolla enemmistö on meidän ikäisiä nuoria aikuisia.
Todistetusti päivällä oli lämmin :)

Aamupalan jälkeen kävimme kiertämässä kauppoja, ja löysimme vihdoin ja viimein lämpömittarin. :D Nyt osataan kertoa paremmin lämpötiloista! Tällä hetkellä, kellon ollessa 23:10 paikallista aikaa, näyttäisi lämpömittarin mukaan olevan +26 astetta. Eli tarkenee. :)
Paikallinen katukeittiö
Puolen päivän jälkeen menimme pariksi tunniksi rannalle, mutta sitten minulle alkoi jo riittämään rannalla oleilu. Niinpä lähdimme käymään yhdellä geokätköllä, sekä etsimme kaupoista Mikolle suihkusaippuaa. Täällä saa olla melko tarkkana, että mitä suihkusaippuaa (tai esimerkiksi aurinkorasvaa) ostaa, sillä osa tuotteista on "whitening", eli valkaisevia. Aasialaisten kauneusihanteet ovat vähän erilaisia verrattuna länkkäreihin. Me suositaan enemmän ruskettunutta ihoa ja Aasialaiset haluaa vaaleammat ihot. Niinpä Suomessakin on kaiken maailman itseruskettavia aineita ja solariumeja ja mitä lie, kun taas täällä käy kaupaksi ihoa valkaisevat aineet.

Illalla törmäsimme vielä samaan irlantilais-puolalaiseen pariskuntaan, jotka tavattiin toissapäivänä meidän ruokapaikassa. He olivat tänään kierrelleet saarella, ja suosittelivat meille paria paikkaa, joissa ehkä huomenna menemme käymään.


Ps. Tässä meidän nykyisessä huoneessa ei ole jääkaappia, niin hankittiin tällainen kahden euron jääkaappi!



2 kommenttia:

  1. Taolla tosiaan suomalaisia riittää, onhan siellä suomalainen sukelluskoulukin! Mutta mun mielestä on ihan ookoo törmäillä reissussa muihinkin suomalaisiin, on mukava vaihtaa reissukuulumisia. :)

    VastaaPoista
  2. Totta. :) Ja on mielenkiintoista aina kuulla, millaisella reissulla muut ovat ja missä ovat käyneet. Samalla usein saa hyviä vinkkejä. :)

    VastaaPoista