tiistai 11. helmikuuta 2014

Elämää ja oleilua Sihanoukvillessä

Tällaisia maisemia näkee yleensä vain matkaesitteissä...
Blogin nimi Niina ja Mikko maailmalla pitäisi muuttaa muotoon Niina ja Mikko paratiisissa. Olemme nimittäin tykästyneet tähän paikkaan näiden muutamien päivien aikana, jotka olemme täällä viettäneet. Alunperin varasimme majapaikkamme täältä kahdeksi yöksi, mutta nyt yöpymiset ovat jo venähtämässä viiteen yöhön.

Ranta aamupäivällä
Eilispäivän vietimme lähes kokonaan täällä Otres beachin rannalla. Välillä kävimme tilaamassa purtavaa ja majapaikkamme ihana henkilökunta toi ruoat rantatuoleille asti. Illalla istuskelimme majapaikkamme oleskelutilassa ja tutustuimme brittipariskuntaan, Louiseen ja Andyyn. He ovat puolen vuoden reissulla Aasiassa, ja ovat tähän mennessä käyneet Kiinassa, Vietnamissa, Thaimaassa ja nyt ovat täällä Kambodzassa. Heidän kanssaan jutellessa meillä menikin koko ilta.

Bliss massage & spa
Tänään vuokrasimme jälleen skootterin päiväksi, sillä meillä oli asiaa Sihanoukvillen keskustaan. Kävimme viemässä kortteja postiin, ja sen jälkeen etsimme keskustasta sopivaa hierontapaikkaa. Sellainen löytyikin, ja 10 dollarilla (n. 7€) per henki saimme tunnin selkä-hartia-niska -hieronnat. Hieronnan jälkeen istuimme hierontapaikan aulassa juomassa yrttiteetä, kun Mikko luki hierontakatalogista maininnan SAUNASTA! No mehän tietysti heti kysyttiin, että löytyykö saunaa ja paljonko se maksaa. Kävi ilmi, että päästään saunaan ilmaiseksi, koska otimme hieronnat. Henkilökunnan työntekijä kävi lyömässä saunan päälle, ja tovin odottelun jälkeen lähdimme hänen perässään jonnekin takahuonetta kohti. Niin sieltä takahuoneesta vaan löytyi ihan oikea sauna, sähkökiukaalla varustettuna ja saunan lauteella kiulu täynnä vettä odottamassa meitä. Uskomattoman upea tunne päästä saunaan täällä maapallon toisella puolen, reilun kuukauden reissaamisen jälkeen. Vaikka onhan se aika huvittavaa, että ulkona oli +30 lämmintä ja siitä huolimatta me istuttiin saunan lauteella hikoilemassa. Haha!
SAUNA!

Hieronnan ja saunomisen jälkeen olo oli mitä parhain, joten kävimme syömässä ja sen jälkeen paikallisessa "kirjakaupassa", josta Mikko löysi pari suomenkielistä kirjaa luettavaksi. Kävimme sitten vielä toisessakin käytettyjen kirjojen liikkeessä, josta minäkin nappasin mukaani pari teosta. Meidän omat kirjat alkoivatkin jo uhkaavasti huveta, joten onpahan taas lisää luettavaa rannalle. Kaupungilla kiertelyn jälkeen palasimme jälleen majapaikkaamme, ja menimme rannalle nauttimaan iltapäiväauringosta. Kävin myös uimassa, ja täytyy todeta, että paikallinen ranta on vielä enemmän minun mieleeni, kuin Thaimaan rannat. Hiekka on hienoa ja silkinpehmeää, ja merivesi lämmintä kuin linnunmaito. Lisäksi ranta on pitkä, ja ihmisiä vähän verrattuna Thaimaan biitseihin, joten saa olla kohtuullisen rauhassa. Toki täältäkin löytyy niitä Thaimaasta tuttuja kaupittelijoita, jotka kulkevat rannalla edestakaisin tarjoten hierontaa, manikyyrejä, aurinkolaseja, koruja ja mitä lie. Yleensä kuitenkin kohtelias "ei kiitos" riittää. Ja ehkä tätä paikkaa voisi vielä kohtuudella sanoa "backpacker -mestaksi", koska 90% ihmisistä on 20-30 -vuotiaita, jotka meidän lailla tulevat tänne rinkat selässä. Ja nyt nimenomaan tarkoitan Otres beachia.

 Loppuun vielä kuvaa kambodzalaisista lehmistä, jotka näyttävät melko vapaasti vaeltelevan täällä ympäriinsä:

2 kommenttia:

  1. Moi, kivalta näyttää. Minkälaisella budjetilla ootte lähtenyt reissuun? Paljonko on jo kulunut? :) -Tiina Sievistä :)

    VastaaPoista
  2. Hei Tiina! Meidän päiväbudjetti on 25e per naama. Thaimaassa meni vähän enempi, mutta nyt ollaan pysytty ihan kohtuudella budjetissa. :)

    VastaaPoista