tiistai 18. helmikuuta 2014

(17.2. osa 2/3) Kambodzan maaseutua, Phnom Kulenin kansallispuisto sekä Banteay Srein temppeli (17.2. osa 2/3)

Lehmiä tiellä!
Ta Prohmin temppelin jälkeen hyppäsimme takaisin tuk-tukin kyytiin, ja lähdimme ajamaan Phnom Kulenin kansallispuistoa kohti. Angkor Watin päätemppeliltä on kansallispuistoon matkaa n. 30km, joten kyllä siinä sai hetken aikaa istua tuk-tukin kyydissä. Mikko torkkui osan matkaa ja minä katselin maisemia.
Lehmien lisäksi siellä täällä näkyi vesipuhveleita, mutta valitettavasti niistä en saanut kuvia!

Kbal Spean nähtävyys kuuluu myös Angkorin temppelialueen pääsylipun hintaan, joten niitä näyttämällä pääsee patikkareitille. Reitin pituus oli 1,5km suuntaansa, läpi viidakon. Vettä sai olla matkassa, sillä päivä oli kuuma (yllättäen) ja matkan varrella oli jonkin verran nousua. Muuten polku oli hyvä kulkea, ja reitillä oli muitakin kulkijoita.
Polku kohti Kbal Speania
The mighty jungle
Ja mikä se Kbal Spean sitten on? Se on siis arkeologinen alue Phnom Kulenin kansallispuistossa, ja käytännössä joki/virta, jonka ympäristössä sijaitsee iso joukko kaiverruksia, pieni vesiputous sekä luonnon muovaama kivisilta. Kbal Speania kuvaillaan myös "näyttävästi veistettynä uomana, joka sijaitsee syvällä viidakossa".

Kbal Spean kaiverruksia
Kbal Speanissa meni oma aikansa, jonka jälkeen kävelimme reippaasti takaisin parkkipaikalle, sillä meillä alkoi olla jo nälkä. Kuski käyttikin meitä syömässä, jonka jälkeen lähdimme paluumatkalle.
Vesiputouksella ei tarvinnut olla yksin... Hyvä jos sekaan mahtui!!

Paluumatkan ensimmäinen pysähdys oli Banteay Srein temppeli, jonka nimi tarkoittaa naisten linnoitusta tai ehkä kauneuden linnoitusta. Useimmat Angkorin temppelit ovat kuninkaan rakennuttamia, mutta tämän temppelialueen on rakentanut erään kuninkaan neuvonantaja, jolle alue lahjoitettiin.

Kaiverruksia
Temppelissä oli todella paljon kauniita kaiverruksia, joita ihastelimme hyvän tovin. Sitten matka taas jatkui, ja myös tämä teksti jatkuu seuraavassa blogipostauksessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti