perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tubeilua ja kauniita maisemia

Vang Vieng

Olemme edelleen täällä Vang Viengissä ja pitkästä aikaa vähän pitempään paikoillaan! Viime aikoina olemme pysähtyneet joka paikkaan vain kahdeksi yöksi (Vientiane, Pakse, Don Khong, Don Det...). Täältä löysimme taas pitkästä aikaa sellaisen paikan, jonne voi hetkeksi jäädä oleilemaan ja nauttimaan matkalla olosta! Vaikka tokihan me nautimme tästä reissusta joka päivä ja olemme onnellisia siitä, että vuosia kestäneestä unelmasta tuli totta. Jatkuva paikan vaihtaminen kuitenkin välillä väsyttää, ja tuntuu ihanalta pysähtyä jonnekin hyvään paikkaan pidemmäksi aikaa.

Vang Vieng

Valitettavasti tämä Vang Vieng tunnetaan nuorten reissaajien biletyspaikkana, jossa vedetään ämpärikaupalla alkoholijuomia, ja siinä sivussa muutakin. Bileet kuitenkin sijaitsevat keskustassa, ja meidän majapaikka on juuri keskustan ulkopuolella, joten saamme nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta näin iltaisin. Itse keskustakin on varsin hiljainen vielä aamuisin ja aamupäivisin, jolloin bilehirmut nukkuvat krapulaansa pois. :D

Onko tässä jotain eroa suomalaisiin siltoihin?

Vang Viengin kuuluisin aktiviteetti on "tubing", eli "tubeilu", eli traktorin sisäkumilla kelluminen alueen läpi virtaavassa joessa. Tubeilu itsessään on rauhallista ja mukavaa puuhaa, eikä itse lajia voi pitää vaarallisena, kunhan osaa uida ja pitää maalaisjärjen mukana (eikä juo itseään känniin!).
Terveisiä Vang Viengistä!

Jokimaisemaa

Mekin siis päätimme tubeilua kokeilla, ja koko retki alkoi sillä, että kävelimme aamulla tubing -toimistolle, josta vuokrasimme päiväksi renkaat ja saimme kyydin reitin aloituspäähän. Siellä ihmisillä on yleensä kaksi vaihtoehtoa miten päästä takaisin kaupunkiin. Joko he kelluvat jokea pitkin takaisin Vang Viengiin (kestää 3-5 tuntia), tai kelluvat ensimmäiseen vastaan tulevaan baariin ja jäävät sinne ryyppäämään, kunnes ennen pimeää ottavat tuk-tuk kyydin takaisin keskustaan ja voivat kehua olleensa tubeilemassa. Me valitsimme ensimmäisen vaihtoehdon, ja varasimme retkeen koko päivän.

Viimeisen baarin jälkeen sai kellua kaikessa rauhassa

Kaiken kaikkiaan kelluminen rauhallisesti virtaavassa joessa oli oikein miellyttävää! Ei kiirettä minnekään. Lisäksi tubing-reitin baarit sijoittuvat ihan alkupäähän, joten niiden jälkeen ei juuri häiriöitä joella ollut lukuunottamatta muutamia melontaporukoita ja veneitä. Myös maisemat olivat todella kauniit. Mikko totesikin täällä jo ensimmäisenä päivänä, että ihan kuin oltaisiin Utsjoella, paitsi että tämä paikka on isompi ja täällä on lämpimämpi!

Melojia

4 kommenttia:

  1. Hei matkalaiset! Olipa mukavaa lukea taas teidänkin viime kuulumiset. Oltiin itsekin hetki reissussa ja viime yönä kotiuduttiin. Käytiin poikien kanssa sukellusveneellä mutta kertakaikkisen mahtavalta näytti tuo sisuskumillakin matkustaminen :D Ihan täydellistä!! Ihanan lämpimältä näyttää tuo teidän ympäristö siellä. Aika poikkeuksellista tokin täälläkin kuunnella tähän aikaan vuodesta, kuinka vesisade ropisee ikkunaan.. Ihanaa viikonloppua seikkailijat ♥

    VastaaPoista
  2. Hei Sanna! Mikko sanoikin saaneensa sinulta viestin, että olette myös olleet reissussa. Kuulostaapa hienolta tuo sukellusveneily! Pojat taisivat olla innoissaan?

    Täällä tosiaan on edelleen päivisin n. 35 astetta lämmintä, joten hyvin tarkenee! Näillä keleillä olisi ehkä kaikista parhainta olla biitsillä meren äärellä, mutta voin jo luvata että biitsejäkin on vielä luvassa, jos vain asiat sujuvat suunnitelmien mukaan. ;) Terveisiä Suomeen ja mukavaa viikonloppua sinnekin!

    VastaaPoista
  3. No joo, pojat oli innoissaan ja minä kauhuissani... tunnetusti kun olen jknv merisairas x) No uskaltauduin kuitenkin mukaan ja täytyy todetea, että pinnanalla metkustaminen ei tuntunu pahalta (suosittelen sitä siis yhtä merisairaalle pikkuveljellenikin ;) )
    Mutta ihanalle kuulostaa noi lämpötilat vaikka siihenkin täytyy varmaan ensin tottua. Täällä on ollut plussakelit. Tänäänkin +4, tosin tuuli ollut melko kova.
    Onko teidän tulevat suunnitelmat vielä salaisia??? Kyselee utelias ;)

    VastaaPoista
  4. Välitän suosittelut sukellusveneilystä eteenpäin... :D Kyllä ne tulevat suunnitelmat vielä on vähän salaisia, mutta maailmankarttaa katsomalla voi jo vähän aavistella, että mikä on seuraava maa. :) Mutta ihan ei vielä malteta lähteä Laosista, sillä siirryimme tänään Luang Prabangiin, joka vaikuttaa mielenkiintoiselta kaupungilta!

    VastaaPoista