tiistai 18. helmikuuta 2014

(17.2. osa 3/3) Maamiinamuseo, Butterfly centre sekä päivän viimeinen temppeli Banteya Samre

Landmine museum

Noniin, tässähän ollaan kohta saatu maanantaipäivän tapahtumat blogiin asti! Banteay Srein temppelin jälkeen jatkoimme paluumatkaa ja seuraava pysähdys oli maamiinamuseossa (pääsymaksu 3 dollaria/hlö). Vaikka museo on pieni, on siellä kuitenkin ihan mukavasti nähtävää. Erityisesti Mikko koki museon mielenkiintoiseksi, vaikka se kertoi samalla maan synkästä historiasta. Eikä asiaa yhtään helpota se, että näemme päivittäin kaduilla ihmisiä, jotka ovat loukkaantuneet maamiinoista ja menettäneet käsiä ja jalkoja.

Kuvaa klikkaamalla sen saa isoksi

Museo tekee myös hyväntekeväisyystyötä, sillä se tarjoaa kodin sekä koulutusta köyhissä oloissa eläville lapsille. The Relief centeriin voi hakea vapaaehtoistyöhön.
Museon näyttely


Museon jälkeen jatkoimme vähän kevyempien aiheiden pariin, sillä Lonely Planetin matkaopas suositteli myös käyntiä lähistöllä olevassa Butterfly centressä. Sieltä löysimme kauniin puutarhan, ja upeita perhosia:
Lähempää tuttavuutta

Ainesta luontokuvaajaksi? :D

Perhosten ihastelun jälkeen kuskimme halusi vielä käyttää meitä yhdellä temppelillä, Banteya Samressa, ennen paluuta takaisin majapaikkaamme. Täytyykö erikseen edes mainita, että tämäkin temppeli raunioineen oli todella upea? Meitä vain alkoi tässä vaiheessa jo väsyttämään sen verran, että teimme vain pikaisen kierroksen ja palasimme takaisin tuk-tukin kyytiin.
Banteya Samre

Eikös vain ehdittykin moneen paikkaan maanantaina? Sanonta "aikainen lintu madon nappaa" piti ainakin maanantaina paikkaansa, mutta toki se vaati myös veronsa. Olimme illalla varsin väsyneitä, joten pikaisen ruokailun jälkeen olimme valmiit nukkumaan. Hyvin maistui unet pitkän päivän jälkeen!

Päivän viimeinen kierros temppelissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti