tiistai 4. helmikuuta 2014

2 eurolla Bangkokkiin, kiitos!

Tervehdys Bangkokista!
Täällä ollaan, ja takana on elämäni hienoin junamatka. Ostimme siis eilen Chumphonin juna-asemalta liput Bangkokkiin, ja kyyti kustansi alle 2€/hlö. Kyseessä oli hitain mahdollinen paikallisjuna, joka pysähtyy kaikilla juna-asemalla ja jonka kyydissä matkustaa oikeastaan vain paikalliset (ja me). Olisimme siis voineet ostaa myös reilun 10€ hintaiset liput paremmasta junasta, mutta nyt jälkeenpäin voin rehellisesti sanoa, että valinta kannatti ehdottomasti.
Junassa ompi tunnelmaa...

Heräsimme aamulla puoli kuuden paikkeilla, ja puoli seitsemän aikaan lähdimme kävelemään juna-asemalle. Junan oli tarkoitus lähteä minuutin yli seitsemän, mutta oli vartin verran myöhässä. Istuttiin rauhassa odottelemaan, ja pienen odottelun jälkeen juna saapuikin asemalle. Kiipesimme rinkkojen kanssa junaan ja etsimme itsellemme paikat. Paikkalippuja ei ollut, vaan penkit olivat kahta puolta käytävää aina vastakkain. Juna oli muutenkin oikein sellainen vanhanajan juna (ei kuitenkaan höyryveturilla... :D ), joita näkee elokuvissa. Ikkunat pystyi avaamaan, ja käytännössä koko matkan ajan junan ikkunat olivatkin pääsääntöisesti auki, sillä päivän mittaan junan sisälämpötila nousi 34 asteeseen. Hyvin tarkeni!

Eräällä pienellä asemalla
Mutta erityisen loistavan junamatkasta tekivät lukuisat myyjät, jotka kaupittelivat erilaisia ruokia ja herkkuja. Myyjiä nousi kyytille eri asemilta, ja osa myyjistä jäi aina tietyillä asemilla pois tai he vaihtoivat asemilla vastakkaiseen suuntaan meneviin juniin. Yleensä myyjillä oli jonkinnäköiset korit, kassit tai kepit, joissa roikkui erilaisia ruokia ja muita tuotteita. Niitä sitten junan matkustajat ostivat varsin huokealla hinnalla. Mekin ostimme monenlaisia ruokia matkan varrelta. Muunmuassa kanaa, riisiä, possuvartaita sekä juotavaa. Makkarasta ja chiliketsuppisetistä maksoin n. 20 senttiä.

Erään myyjän ruokakori

Kuvassa vihreäpaitainen nainen myi koukussa riippuvia tuotteita. Tuollainen koukkusysteemi oli todella kätevä, sillä sen saattoi laittaa roikkumaan matkustajan eteen ja matkustaja pystyi valitsemaan koukusta haluamansa tuotteet.


Lisäksi yleensä elokuvissa näkee sitä, että ihmiset ostavat junan avoimesta ikkunasta ruokaa asemalla seisovilta myyjiltä. Tällä matkalla se oli totista totta, sillä joillakin asemilla myyjät myivät ruokiaan junan ikkunoissa kurkisteleville matkustajille. Huippua!
Lehmiä näkyi jonkin verran
Itse maisemat olivat vaihtelevia. Välillä näkyi merta, kukkuloita, pusikkoa, metsää, viljelysmaita, pieniä kyliä, isoja kaupunkeja, golfratoja, köyhiä alueita, rikkaita alueita.... Kaikkea! Paljon mielenkiintoisempaa, kuin Helsinki-Ylivieska -välin junarata, jossa näkyy metsää, metsää, pelto, metsää, pelto, metsää, metsää...


No, onneksi maisemat olivat vaihtelevia, sillä junamatka kesti kaiken kaikkiaan n. 11 tuntia. Oikeastaan matkan olisi pitänyt kestää 9 tuntia, mutta pari tuntia sinne tai tänne... Ei se meitä hirveästi haitannut. Ja mikäs siellä junassa istuskellessa. Vessatkin junasta löytyi ja hyvin toimi: reikä lattiassa, niin ei ainakaan voi hajota kesken matkaa! :D Perillä Bangkokissa nousimme ulos junasta, ja siirryimme taksiin. Olimme varanneet majoituksen Bangkokin pohjoispuolelta, Gems Park -nimisestä hotellista. Matka taksilla juna-asemalta hotellille kesti lähes 2 tuntia, sillä Bangkokin liikenneruuhkat... Noh, niitä on! Ehti jo tulla pimeä, ennen kuin olimme perillä hotellissa. Kaikki meni kuitenkin hyvin, ja nyt kauhistelijoille tiedoksi, että ainuttakaan mellakoitsijaa tai mielenosoittajaa emme tuolla välillä nähneet. Kaikki siis hyvin ja olimme erittäin tyytyväisiä tähän hotelliimme (18€/yö).

Taksissa
Nyt iltasella kävimme vielä syömässä ja siltä reissulta nappasin kuvan ylikulkusillalta, kun olimme ylittämässä tietä:
Iltaruuhka vai ainainen ruuhka?

Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti