sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kratie

Kratie

Saavuimme eilen Kratieen. Bussimatka ei kestänyt kuin parisen tuntia (n. 100km matka), joten olimme jo hyvissä ajoin päivällä perillä. Tämä on mukava, pieni kambodzalainen kaupunki, jonka keskustassa on helpointa liikkua jalkaisin. Täällä turistit ovat pääsääntöisesti joko a) reppureissaajia tai b) ranskalaisia eläkeläisiä.

Kratien vieressä virtaa Mekong

Olemme muutenkin ihmetelleet ranskalaisten eläkeläisturistien isoja määriä täällä Kambodzassa. Ehdottomasti heille kannattaa kuitenkin nostaa hattua, sillä parhaimmat (vai rohkeimmat?) liikkuvat täällä pyörätuoleilla tai rollaattoreilla avustajien kanssa. Siis edes huono fyysinen kunto ei näytä olevan ranskalaisilla vanhuksilla esteenä matkalle lähdölle!
Suomea kannatettiin myös Kambodzassa!
Eilisen kohokohta oli ehdottomasti se, kun illalla laitoimme telkkarin (huoneen varustelutasoon kuului tv!) päälle, ja kanavia selatessa löysimme CCTV:n näyttämänä Suomen pronssiottelun kiinankielisellä selostuksella! Kyllä oli ilo ylimmillään, kun saatiin katsoa Suomen peli! Lisäksi kiinalainen selostaja eläytyi peliin ihan täysin! :D
Delfiinejä

Tämän päivän olemme käyttäneet oikeastaan tulevien päivien suunnitteluun ja jatkoyhteyksien lippujen varaamiseen. Lisäksi minä pääsin tekemään tuttavuutta paikallisten julkkisten kanssa! Nimittäin Kratien tunnetuin nähtävyys on iravadindelfiini, makeanveden delfiini, joka elää Mekong -joessa. Delfiinilaji on äärimmäisen harvinainen, ja vaarassa kuolla sukupuuttoon. Löysin WWF:n julkaisun vuodelta 2011, jonka mukaan delfiinejä olisi jäljellä vain 85.

Delfiinejä voi käydä katsomassa Kampin kylässä, joka sijaitsee n. 15 kilometrin päässä Kratien pohjoispuolella. Kylään pääsee esimerkiksi tuk-tukilla, ja periltä voi ostaa tunnin veneretken joelle. Matkaoppaan mukaan parhaimmat katseluajat ovat aikaisin aamusta, tai myöhään iltapäivästä, ja itse valitsin jälkimmäisen ajan. Mikkoa ei huvittanut lähteä delfiinijahtiin, vaan hän jäi mieluummin suunnittelemaan reissumme tulevia kohteita majapaikkaamme. Otin tuk-tukin Kampiin ja ostin sieltä venelipun. Sattui vieläpä niin hyvä tuuri, että lippujonossa edelläni oli 2 ranskalaista tyttöä, joten lyöttäydyin heidän kanssa samaan porukkaan, ja saatiin kolmistaan vähän edullisemmat liput!
Maisemaa tuk-tukin kyydistä matkalla Kampiin

Hyvä kun edes pääsimme rantaa pidemmälle veneellä, niin näimme jo ensimmäiset delfiinit. Niitä sitten ihastelimme ja valokuvasimme tunnin ajan, mikä ei suinkaan ollut helppo tehtävä! Aina kun kameran sai suunnattua jonnekin toisaalle, ilmestyi delfiinit tasan tarkkaan väärälle puolelle! Kerran kaksi delfiiniä kävi jopa ihan veneen vieressä, mutta tottakai kamerani osoitti jonnekin ihan muualle. Hauskoja veijareita! Tunnin kuluttua palasimme rantaan ja lähdin tuk-tukin kyydissä takaisin majapaikkaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti