torstai 20. helmikuuta 2014

(18.2. osa 1/2) Angkor Watin temppeli

Angkor Wat aamulla
Tiistaina vietimme kolmannen ja samalla viimeisen päivän Angkorin temppelialueella. Olimme säästäneet päänähtävyyden, eli Angkor Watin temppelin viimeiselle päivälle. Lähdimme jälleen aikaisin liikkeelle, ja temppelin edustalla olimme puoli kahdeksan paikkeilla.

Temppeliin pääsee leveää maasiltaa pitkin

Angkor Wat on rakennettu 1100 -luvun alussa ja se toimi ensin hindulaisena Vishnulle omistettuna temppelinä, sitten buddhalaisena. Temppelin alue on ihan valtavan iso, eikä sitä tahtonut millään käsittää! Angkor Watia ympäröi 190m leveä vallihauta ja ulkomuurin pituus on 3,6km. Muurien sisäpuolella oli temppelin lisäksi kaupunki ja kuninkaallinen palatsi, mutta maalliset rakennukset oli tapana rakentaa katoavista materiaaleista kiven sijaan, eikä niistä enää ole mitään jäljellä.

Seinäkaiverrukset koristavat temppelialuetta, tässä kuvattuna "Suryavarman historiallinen kulkue"

Angkor Wat on todellakin alueen päänähtävyys, ja siellä vierailee valtavat määrät turisteja. Puoli kahdeksan aikaan temppelialue oli vielä kohtuullisen hiljainen, mutta yhdeksän aikaan maasilta oli jo täyttynyt tasaisesta turistivirrasta:


Turistimäärän lisääntyessä räjähdysmäisesti, lähdimme jatkamaan matkaa kohti muita temppeleitä, joilla emme olleet vielä käyneet. Niistä lisää toisessa postauksessa, jonka jälkeen temppelipostaukset saavat riittää. :D

Angkor Watin temppeli on edelleen käytössä. Tässä munkkeja suuntaamassa temppeliin.

Ps. Kuulimme myös pitkästä aikaa suomea, eli temppelialueella oli muitakin suomalaisia liikenteessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti