torstai 27. maaliskuuta 2014

Yöjunalla Hueen

Makuuhytti vietnamilaisessa junassa
Keskiviikkoiltana hyppäsimme yöjunan kyytiin Hanoissa, ja määränpäänä meillä oli pieni kaupunki nimeltä Hue. Juna lähti Hanoista illalla seitsemän aikaan, ja meille oli varattuna paikat neljän hengen makuuhytistä. Yhdelle lipulle tuli hintaa vajaa 30€, joten junaliput ovat aika hintavia Vietnamissa verrattuna Thaimaahan, jossa maksoimme 2€/lippu. Toki nyt kyse oli yöjunasta, kun taas Thaimaassa matkasimme paikallisjunalla kovilla penkeillä päiväaikaan.


Aamuista maisemaa junan ikkunasta

Meidän kanssa samassa hytissä oli ranskalainen pariskunta, joiden kanssa juteltiin alkuilta, ennen kuin lopulta rupesimme nukkumaan. Hyvät yöunet saimmekin junassa, verrattuna yöbusseihin joita käytimme Laosissa ja Kambodzassa. Ainut huono puoli yöjunassa oli se, että maisemia ei pimeässä erota. Aamulla heräsin seitsemän aikaa, ja ikkunasta näkyivät valtavan laajat, vihreät riisipellot. Mikkokin heräili samoihin aikoihin, ja istuimme katselemassa ohi vilahtelevia maisemia. Thaimaa, Kambodza ja Laos olivat alkuvuodesta todella kuivia maastoltaan, joten Vietnamin vihreys ja vehreys on mukavaa vaihtelua. 

Huen katunäkymää

Kaiken kaikkiaan junamatka kesti 14 tuntia, mutta se ei haitannut meitä yhtään. Perillä Huessa meitä odotteli kyyti hotellille, josta saimme kahden hengen huoneen parvekkeella 7,50 eurolla. Nyt päivällä kävimme kävelemässä kaupungilla ja nautimme lämpimästä säästä. Päivällä lämpötila oli n. 28 astetta ja aurinko paistoi, joten taas tarkenee paremmin. Ihanaa! Tässä vielä lisää kuvia kaupungilta:

Song Huongin joki virtaa kaupungin halki


Skootterit kuuluvat täälläkin katunäkymään

Kadun varressa voi hyvin ottaa päikkärit skootterin päällä...

...tai sitten riippumatossa!

Ps. Vielä noista riippumatoista... Ne ovat todella yleinen näky Kaakkois-Aasiassa. Esimerkiksi Kambodzassa erään poliisiaseman pihapuissa oli riippumattoja. Miettikääpä, jos Suomessakin poliisiaseman pihapuihin olisi viritetty riippumattoja, joissa poliisit kävisivät ottamassa päikkärit kesken työpäivän..! Taitaisi herättää kohun Suomessa, mutta täällä se on täysin normaalia! Riippumaton voi kiinnittää melkein mihin tahansa päiväunia varten. Myös kadun varteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti