sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Halong Bay

Parin päivän hiljaisuuden jälkeen täällä taas ollaan! Vietimme viikonlopun Cat Ban saarella, ja hotellimme nettiyhteys ei päästänyt meitä Facebookkiin eikä googlen palveluihin, kuten Gmailiin ja Bloggeriin. Ilmeisesti niitä välillä blokataan Vietnamissa.

Mistähän tässä taas aloittaisi? Koko reissumme ajan olemme kuulleet paljon hyviä, ja myös huonoja kokemuksia Halonginlahdesta muilta reissaajilta, ja kovasti pohdimmekin, että menemmekö siellä käymään. Alue on suosittu turistikohde, sillä maisemat ovat todella kauniit: merestä kohoavia karstivuoria, lukemattomia saaria sekä isoja luolia, joita on mahdollisuus käydä tutkimassa. Huonot kokemukset ovat koskeneet nimenomaan alueen turistisoitumista, sillä matkailijoita on paljon ja bisnes kukoistaa. Ja samalla taas laatu ei välttämättä vastaa hintatasoa.


Cat Ba, Halong Bay
Olimme jo aikeissa jättää koko homman sikseen, kun hotellimme henkilökunta oli halukas myymään meille ainoastaan yli 500USD hintaisen kahden yön risteilyn/pakettimatkan Halong Baylle, eivätkä he antaneet mitään muita vaihtoehtoja! Siis HALOO, kun tuota hintaa vertaa Vietnamin yleiseen hintatasoon, tuntuu se ihan järjettömältä. Toisaalta taas olimme myös kuulleet niin paljon ikäviä asioita halpoja matkoja järjestävistä firmoista, että emme halunneet ostaa riskillä matkoja niistäkään. Päätimme kuitenkin selvitellä Halong Baylle matkaamista, ja meille selvisi, että superkalliit risteilyt eivät ole ainoa vaihtoehto. Halpa ja hyvä keino on ostaa yhdistelmämatkalippu (bussi-vene-bussi) Cat Balle, joka on Halong Bayn suurin saari.

Yhdistelmälipun hinta on 210 000 Vietnamin dongia, eli n. 10 dollaria, ja sillä hinnalla pääsee Hanoin bussiasemalta Cat Ban saaren eteläosaan, sinne missä saaren hotellit sijaitsevat. Laitan nämä tiedot tähän siltä varalta, jos joku sattuu joskus etsimään Cat Basta tietoa ja päätyy tänne meidän blogiimme. Lähdimme siis perjantaiaamuna Hanoista, ja olimme iltapäivästä perillä Cat Ban saarella. Jotkut ovat valittaneet tuon välin bussimatkojen olevan kamalia, mutta verrattuna Kambodzaan, olimme kyytiin oikein tyytyväisiä.

Cat Ba

Perillä oli todella kylmä sää! Lämpötila oli n. 15 astetta ja satoi vettä. 2½ kuukauden ajan olemme kantaneet tarpeettomina mukana takkeja, mutta nyt niille tuli todellista käyttöä. Vaatetta sai laittaa ihan reilusti päälle, että tarkeni. Käytännössä emme tehneet Cat Balla mitään koko viikonloppuna, sillä keli oli niin kurja. Meidän oli tarkoitus vuokrata skootteri lauantaiksi, ja käydä patikoimassa alueen kansallispuistossa, jossa elelee mm. harvinainen apinalaji. Vettä satoi kuitenkin kaatamalla koko lauantain, joten pysyttelimme suosiolla sisätiloissa.

Voihan vesisade :)

Koska keli ei näyttänyt yhtään parantumisen merkkejä, päätimme lähteä takaisin Hanoihin tänään sunnuntaina, ja olemme taas samassa hotellissa ja vieläpä samassa huoneessa, jossa majailimme alkuviikon. Olen kuitenkin sitä mieltä, että reissumme Cat Bahan ei ollut turha. Nukuimme siellä mitä parhaimmat yöunet! Saarella on vähän liikennettä, ja sen myötä meluakaan ei öisin ollut. Ja eikös jotkut väitä, että vesisateella uni maistuu muutenkin paremmin? ;) Ja itse maisemat olivat kauniit! Eniten ne muistuttivat meistä Norjan maisemia.

Tähän aikaan vuodesta turisteja oli todella vähän liikenteessä. Osa hotelleista oli kiinni, samaten osa saaren ravintoloista. Löysimmekin hotellihuoneen mukavan edulliseen hintaan. Kunnon high season -kausi alkaa kuulemma touko-kesäkuun vaihteessa, jolloin saari täyttyy sekä paikallisista että ulkomaalaisista turisteista. Silloin pitäisi kelienkin olla lämpimämmät. Nyt jäi jopa saaren uimarannat testaamatta. No, ehkä vielä pääsemme rannalle tällä reissulla... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti