maanantai 10. maaliskuuta 2014

Luang Prabang

Olemme tällä hetkellä Luang Prabangissa, Pohjois-Laosissa. Tulimme tänne eilen minibussilla Vang Viengistä. Matka vuoristoteitä pitkin kesti n. 6 tuntia, ja ohitse vain vilisi "sharp curve" -kylttejä. Vähän niin kuin Norjassa olisi, vaikkakin täällä vuoret ovat kasvillisuuden peitossa. Matkan varrella ajoimme ohi lehmien, vuohien, kanojen, possujen ja koirien. Alkumatkasta näimme myös valtavasti kaalipeltoja.

Matkan varrelta kuvattu
Maisemat matkan varrella olivat todella upeita; vuoria ja maalaismaisemaa, mutta utuinen sää vähän heikensi näkyvyyttä. Myös Vang Viengissä sää oli koko siellä olon ajan utuinen, aivan kuin olisi isojen kaupunkien savusumua ilmassa. Kuulimme myöhemmin sen johtuvan siitä, että paikalliset kulottavat tähän aikaan vuodesta Pohjois-Laosissa. Ilmasta ei voi haistaa savua, mutta matkalla Luang Prabangiin näimme laajoja, kulotettuja alueita, joten kyllä se utuisuus taitaa kulotuksesta johtua.
Katunäkymää meidän majapaikan vierestä

Luang Prabang on todella mielenkiintoinen kaupunki. Ehkä se kaikkein mielenkiintoisin, ja samalla eniten vierailtu kohde koko Laosissa, mm. sen takia että kaupunki kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Luang Prabangin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat sen lukuisat temppelit, upea luonto vesiputouksineen sekä ranskan siirtomaavallan aikaiset rakennukset. Luang Prabang toimi myös kuninkaan hovin asuinpaikkana aina vuoteen 1975, eli kommunistien valtaantuloon asti.

Ostosten tekoa kadun varressa
 Itse kaupunki on todella rauhallinen ja täällä on helppo kulkea kävellen.Vaikka tulimme vasta eilen, tuntuu kuin olisimme olleet täällä jo viikon. Aivan kuin aika pysähtyisi täällä kiireettömyyden keskellä. Oikeastaan koko Laos on ollut todella miellyttävä, hiljainen ja rauhallinen verrattuna Kambodzaan. Liikenne ei ole yhtä sekavaa, ja tuk-tuk -kuskit eivät ole joka nurkalla huutelemassa: "Tuk-tuk sir! Do you need tuk-tuk???". Täällä sielu ja mieli lepäävät jatkuvan kulkemisen jälkeen. Ehkä jäädäänkin tänne? ;) Ainakin hetkeksi!

Alueelta löytyy lukuisia temppeleitä, ja munkkeja näkee kaduilla paljon
 Täällä Luang Prabangissa on tosiaan paljon nähtävää ja aktiviteetteja. On temppeleitä, museoita, vesiputouksia ja monenlaisia järjestettyjä retkiä, joihin voi osallistua. Mekin olemme tänään kierrelleet kyselemässä hintoja erilaisille retkille ja aktiviteeteille, ja todennäköisesti osallistumme jollekin/joillekin niistä.
Laosin naisten liitto
Ai niin, ja kun edellisessä blogitekstissä valittelin, että meidän suomenkieliset kirjat on luettu, niin ei tarvinnut kauaa olla ilman! Majapaikkamme kirjahyllystä löytyi muutama suomenkielinen pokkari, ja samaten paikallisesta kirjakaupasta löytyi muutamia, joihin vaihdoimme luetut kirjamme. Taas pärjää!

Paikallinen ruohonleikkuri!

2 kommenttia:

  1. Tahtoo kans tuollasen ruohonleikkurin :D Täällä kevät etenee siihen malliin, että kohta tuollaselle olis tarvetta... Joutsenet näkyi jo saapuneen, eikä lumesta tietoakaan. Lumettomuus sikäli hieman nyt ollut otsikoissa, kun Kalajoella hiihdetään tulevana viikonloppuna HopeaSompa -hiihtojen loppukilpailu :) Lunta haalitaan erilaisella kalustolla ympäri maakuntaa... Tahtotila on ainakin korkea! Tosin joku lehtiotsikko lupas jo kylmenevää ehkä ensi viikosta...
    Aurinkoista alkuviikkoa reissuväki :D

    VastaaPoista
  2. No huh! Vaan eikös iltalehti mainostanut, että pakkasia olisi taas luvassa... Mielenkiintoista kuulla, miten kelit siellä vaihtuvat!

    VastaaPoista