torstai 13. maaliskuuta 2014

Retki vesiputoukselle

Vuokrasimme tänään skootterin, sillä olimme suunnitelleet retkeä kuuluisalle Kuang Si -vesiputouksille. Kuang Si sijaitsee n. 30 kilometrin päässä Luang Prabangista, joten ajomatkaa tuli jonkin verran. Kuang Si oli kuitenkin ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, sillä periltä löysimme uskomattoman upean vesiputousalueen! Puhun alueesta siksi, että pieniä putouksia oli useita, ja lisäksi oli yksi tosi iso putous. Fiellun putous Kevolla oli todella upea, mutta Kuang Si oli jotain aivan uskomatonta. Tunnelma paikan päällä oli suorastaan taianomainen. Vesi oli kirkasta ja niin kauniin turkoosia, että olo oli aivan kuin paratiisissa. Lisäksi vettä todella riitti näissä putouksilla, sillä monet muut putoukset Laosissa ovat näin kuivan kauden aikaan rutikuivia. Tässä kuvasaldoa alueelta:

Alueen isoin vesiputous

Putousten lisäksi alueella sijaitsee Bear Rescue Centre, jossa asustaa laittomalta eläinkaupalta pelastettuja karhuja. Samalla sisäänpääsyhinnalla pääsee katselemaan karhujen touhuja. Lähistöllä on myös Butterfly Park, joka on aloittanut toimintansa vasta 11 viikkoa sitten. Sinne maksaa erikseen sisäänpääsy, mutta paikka on ehdottomasti käymisen arvoinen. Butterfly Parkin omistaa alankomaalainen nuori pariskunta, jotka myivät kotimaassaan kaiken, ja lähtivät maailmalle. 1½ vuotta sitten he tulivat tänne Luang Prabangiin, ja jäivät tänne, vuokrasivat maata ja alkoivat rakentaa Butterfly Parkkia:

Butterfly Park esittelee perhosten lisäksi myös Luang Prabangin kasvillisuutta

Tällä hetkellä Butterfly Parkissa majailee 25 eri perhoslajiketta

Tällä retkellä meillä meni lopulta koko päivä, joten oikeastaan muuta ei ehditty tekemään! :D Lisäksi tänään on ollut todella kuuma päivä (lähempänä 40 astetta), joten kuumuus vie aika hyvin mehuja. Päivän kuumimpana aikana onkin mukavinta vain istua alas lepäilemään.


Ps. Tänään näimme taas pitkästä aikaa suomalaisia, kun putouksella vastaan tuli joukko suomalaisia eläkeläisiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti