torstai 27. maaliskuuta 2014

Tiistai ja keskiviikko Hanoissa

Ho Chi Minh Mausoleum

Tiistaiaamuna heräsimme aikaisin, sillä meillä oli vielä yksi "pakollinen" nähtävyys käymättä. Nimittäin Ho Chi Minhin mausoleumi, joka on auki vain aamuisin klo 8-11. Ho Chi Minh oli vietnamilainen kommunistijohtaja ja Pohjois-Vietnamin presidentti, joka kuoli sydänkohtaukseen Vietnamin sodan aikaan. Ho Chi Minhille rakennettiin mausoleumi Hanoihin, ja nykyään sekä paikalliset että turistit vierailevat siellä aina mausoleumin ollessa avoinna.

Jonon alkupää...

Mekin siis otettiin aamulla bussi ja ajeltiin mausoleumille. Siellä meitä odotti noin kilometrin mittainen (ihan tosi!!) jono, joka oli ehdottomasti pisin jono, jossa olemme koskaan olleet. Mietittiin jo jonon alkupäässä, että onkohan tässä mitään järkeä, mutta päätettiin kuitenkin käydä tällä kuuluisalla nähtävyydellä. Jono kiemurteli pitkin mausoleumin piha-alueen reunoja, ja välillä kävelimme turvatarkastuksen läpi ja laukusta piti jättää pois mm. vesipullo. Mausoleumissa oli useita vartioita ja säännöt olivat tiukat: ei paljastavia vaatteita, ei valokuvaamista tai videokuvaamista, ei saanut juoda, ei syödä eikä kävellä kädet taskuissa. Täytyi olla hiirenhiljaa ja kävellä kahdessa jonossa sisälle ja ulos. Tunnin jonotuksen jälkeen pääsimme sisälle mausoleumiin, ja minuutin päästä olimme jo ulkona.

Päivällinen valmistuu tässä kaasukeittimellä meidän edessämme

Sieltä jatkoimme matkaa vähän kevyempiin aiheisiin, nimittäin Hanoi Botanical Gardeniin, jossa oli pitkästä aikaa vuorossa geokätköilyä. Purkki löytyi, ja matka jatkui bussilla takaisin hotellille. Illaksi olimme sopineet Huanin kanssa tapaamisen, ja kävimmekin syömässä todella hyvää vietnamilaista ruokaa, sekä ihastelemassa Hanoin iltavalaistusta.

Hanoin iltavalaistus
Keskiviikoksi Huan kutsui meidät tutustumaan työpaikkaansa ja pääsimmekin näkemään vietnamilaista työkulttuuria. Söimme lounaan Huanin toimistolla yhdessä työntekijöiden kanssa, jonka jälkeen Huan vei meidät työkaverinsa kanssa etniseen museoon, jossa pääsimme tutustumaan vietnamilaiseen kulttuuriin sekä etnisiin ryhmiin, joita Vietnamissa on. Maassahan siis asuu 54 erilaista etnistä ryhmää, esimerkiksi useita vuoristoheimoja. Mielenkiintoinen museo, suosittelemme!


Vietnam museum of ethnology
Ja Kirsille, Elisalle sekä Merjalle tiedoksi, että Huan ottaisi myös teidät mielellään vieraakseen, joten lähtekääpäs käymään Vietnamissa... Ja kuulemma heidän työpaikallaan ei ole vielä ollut vapaaehtoistyöntekijöitä Suomesta, joten he ottaisivat mielellään suomalaisia vapaaehtoistyöhön. Muista Euroopan maista, varsinkin Englannista, heillä on lukuisia vapaaehtoisia. Terveisiä Ykaan!


Lisäys: Mikko muistutti minua mielenkiintoisesta kohtaamisesta vietnamilaisen herrasmiehen kanssa, jonka tapasimme bussipysäkillä matkalla Huanin työpaikalla. Tämä vanha mies kysyi meiltä, mistä olemme kotoisin, ja kun kerroimme olevamme Suomesta, hän muisti jostakin Kekkosen. Kekkonen sai kovasti kehuja häneltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti