maanantai 17. maaliskuuta 2014

Turistina Hanoissa

Temple of Literaturen puistoalue

Huan oli järjestänyt meille täksi päiväksi oppaan kaupungille. Tai ainakin luulimme, että oppaita on yksi. Sen sijaan yllätys olikin melkoinen, kun aamulla laskeuduimme hissillä hotellin alakertaan ja meitä vastassa oli kolme innokasta paikallista opiskelijanuorta!

Temple of Literaturen piha-alue

Näiden nuorten kanssa lähdimme päiväksi seikkailemaan ympäri Hanoita, ja ensimmäisenä kohteena meillä oli Temple of Literature, joka on toiminut Vietnamin vanhimpana yliopistona satojen vuosien ajan. Saimme kuulla paljon mielenkiintoista tietoa temppelistä ja sen historiasta. Temppeli on erityisen tärkeä paikallisille opiskelijoille, sillä he käyvät siellä rukoilemassa ja pyytämässä onnea opintoihinsa sekä varsinkin kokeisiin.

Satoja vuosia vanhoja kivipaaseja, joihin on kaiverrettu parhaiden oppilaiden nimet

Temppelin jälkeen kävelimme Vietnamin sotahistorian museolle, mutta valitettavasti Hanoin museot ovat maanantaisin kiinni. Täytynee koittaa huomenna mennä uudestaan!

Sijaintimme kartalla on..... tuossa!

Museon sijaan kävimme syömässä ja sen jälkeen oppaamme halusivat viedä meidät Bat Trangin keramiikkakylään Hanoin ulkopuolelle. Matkasimme bussilla nro 47 (0,15€/hlö) puolisen tuntia kyseiseen kylään, ja perillä pääsimme ihan itse kokeilemaan savitöiden tekoa (n. 1,30 euroa). Kylläpäs olikin hauskaa!   

Ohjaaja näyttää mallia, miten dreijataan

Sillä välin kun odottelimme töidemme kuivumista, kävimme kiertelemässä kylässä olevia keramiikkakauppoja. Harmi vain, kun keramiikkatuotteet ovat niin helposti särkyviä, niin ei viitsitty juuri shoppailla tuliaisia. :D

Angry birdsejä olisi ollut tarjolla


Paikallista keramiikkaa


Kiertelyn jälkeen palasimme takaisin maalaamaan keramiikkatyömme, ja lopuksi ne saivat vielä lakkakerroksen suojakseen. Päivä meni oikein mukavasti, ja takaisin keskustassa olimme vasta puoli kuuden aikaan illalla. Mikko alkoi olla jo parran- ja tukanleikkuuta vailla, joten meidän mukavat oppaamme käyttivät meitä vielä parturissa, ennen kuin palasimme takaisin hotellille.

Parturin tuolissa

Tässä lopussa vielä ohjaajamme esimerkkityö:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti