keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Laos - Land of a million elephants

Laosia kutsutaan miljoonan elefantin maaksi, vaikkakin nykyään Laosin alueella elää vain n. 2000 Aasian norsua, joidenkin nettilähteiden mukaan. Päätimmekin kokeilla norsukyytiä täällä Luang Prabangissa, sillä puitteet täällä kyseiseen toimintaan ovat hyvät. Alueelta löytyy useita norsuretkien järjestäjiä, ja pituudet vaihtelevat puolesta päivästä aina useamman päivän retkiin. Myös vapaaehtoistyötä elefanttien parissa on tarjolla. Koska olimme kuulleet paljon positiivisia kokemuksia Luang Prabangin norsutrekeistä, päätimme mekin ottaa osaa. Otimme retken Tiger Trailin kautta, ja kaikki sujui oikein hyvin.

Kävelimme aamulla majapaikastamme Tiger Trailin toimistolle, josta meillä oli kuljetus elephant villageen:
Aamukävelyllä kaupungilla

Tuk-tuk -kuljettaja vei meidät joenrantaan, josta meillä oli venekyyditys perille:


 Perillä pääsimmekin pienen odottelun jälkeen aloittamaan trekin. Toki ensiksi piti vähän laittaa polttoainetta koneistoon:

Omnomnom!

Norsut ovat todella upeita eläimiä! Polku viidakossa oli kapea, mutta kapea oli myös norsun askellus, joten hyvin pysyttiin polulla koko matkan. Ja kyyti oli oikein miellyttävää! Myös norsun niskaan olisi päässyt istumaan, mutta me tyydyimme tuolimatkustamiseen. Ja jos joku nyt ihmettelee, että ihanko me noin vaan kahdestaan ratsastettiin elefantilla ympäri viidakkoa, niin haloo! Ei se ihan niin mennyt. :D Kouluttaja kulki meidän mukana koko matkan.


Retken jälkeen meidät kyydittiin takaisin kaupungille. Kävimme vielä iltapäivästä Royal Palace -museossa. Kuninkaallinen palatsi on rakennettu vuonna 1904 silloiselle hallitsijaparille, mutta nykyään Laosilla on oma presidentti, ja palatsi toimii museona. Valitettavasti sisätiloissa ei saanut kuvata, joten minulla ei ole museosta muita kuvia, kuin tämä Wat Ho Pha Bang -temppelistä otettu kuva. Temppeli sijaitsee palatsin piha-alueella:

Wat Ho Pha Bang -temppeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti