maanantai 3. maaliskuuta 2014

Laosin pääkaupungissa

Olimme Paksessa 2 yötä, jonka jälkeen päätimme jatkaa matkaa. Vaikka Pakse olikin oikein mukava pieni kaupunki, niin ei siellä juurikaan tekemistä ollut. Majapaikkamme olisi järjestänyt joitakin retkiä mm. vesiputouksille ja kahviplantaaseille, mutta ne jäivät tällä kertaa välistä. Ehkäpä myös viikonloppu vaikutti paikan hiljaisuuteen.

Yöbussi


 Otimme sitten Paksesta yöbussin Laosin pääkaupunkiin, eli Vientianeen. Yöbussilla matka kesti n. 10 tuntia ja nyt voimme iloksemme kertoa, että tästä bussista löytyi jopa se kuuluisa vessa! Lisäksi meille tarjottiin iltapalaa heti alkumatkasta, mikä oli jo aika luksusta! Bussissa saimme naapuriksi Etelä-Afrikkalaisen miehen, joka on parin vuoden ajan pelannut Paksessa jalkapalloa. Kovasti hän kehui kotimaataan, ja suositteli lämpimästi käyntiä Afrikassa. Ehkä vielä joskus, mutta ei tällä reissulla. :)

Vientianen bussiasema
Vientianen bussiasemalta otimme kyydin keskustaan, jossa yövymme hostellissa nyt ainakin pari yötä. Kävimme tänään kiertelemässä kaupungilla ja mm. isossa ostoskeskuksessa, mutta meillä jäi molemmilla kamerat hostelliin, joten Vientianesta ei ole vielä kuvia... Yritän muistaa huomenna ottaa kameran mukaan, niin saadaan tänne blogiin kuvia Laosin pääkaupungista.
 

Tässä vielä kuva Laosin valuutasta, eli kipeistä. Meistähän tuli Laosissa samantien monimiljonäärejä, sillä 1 euro on n. 10 000 Laosin kippiä. Raha-automaatista voi kerrallaan nostaa maksimissaan miljoona kippiä, joka on alle 100 euroa. Aikamoista! Paljonko sitten mikäkin täällä maksaa? Esimerkiksi pieni vesipullo on 3 000 kippiä ja söin tänään ravintolassa ruoka-annoksen, joka maksoi 17 000 kippiä. Majoituksesta olemme keskimäärin maksaneet 100 000-150 000 kippiä, mutta Vientianessa majoituksemme on vähän kalliimpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti