tiistai 6. toukokuuta 2014

Terveisiä Uudesta-Seelannista!


Vietimme viimeiset päivät Balilla oikein kunnon löhölomalla, emmekä tehneet mitään erikoista. Paitsi ehkä henkisesti valmistauduimme tuleviin reissupäiviin täällä Uudessa-Seelannissa. Viimeiset kaksi yötä yövyimme samassa Manggar Indonesian –hotellissa, jossa olimme myös Balin reissun ensimmäiset yöt. Hotelli oli hinta-laatusuhteeltaan oikein hyvä ja viihdyimme siellä erinomaisesti. Ilmeisesti siellä viihtyvät myös muut suomalaiset, sillä ehkä puolet hotellissa majoittujista näytti olevan suomalaisia… :D


Balin lentokenttä



No joka tapauksessa maanantai-iltana saimme hotellilta kyydin lentokentälle, sillä meillä oli ensin yölento Australiaan. Lentokentällä jouduimme vielä maksamaan lähtöveron, 200 000 rupiaa per henki. Hassua, että lähtemisestäkin verotetaan… Lisäksi käsimatkatavarat tarkastettiin kahteen kertaan, ennen kuin pääsimme lopulta lentokoneeseen. Lensimme Virgin Australialla, ja lento oli todella miellyttävä. Luulimme, että lentolippuihimme ei kuulu aterioita, mutta saimme kuitenkin aterian Australian välillä. 

Virgin Australian kone Melbournen lentokentällä

 Australiassa poikkesimme sen verran, että voi sanoa meidän siellä käyneen. ;) Vaihtoaika oli neljä tuntia, jonka jälkeen lentomme kohti Christchurchia lähti. Kaikki sujui loistavasti, ja ennen koneen laskeutumista Uuden-Seelannin maaperälle saimme vähän ensimakua maan vuorista, joita koneesta näkyi. Ihan uskomattoman hieno fiilis olla täällä maapallon toisella puolella! Varsinkin kun Uusi-Seelanti oli meidän suunnitelmissa varalla, sillä emme olleet varmoja onko meillä varaa lähteä täällä käymään. Aasiassa reissaaminen oli kuitenkin niin halpaa, että pystyimme ottamaan Uuden-Seelanninkin mukaan vierailukohteeksi. Aikaa meillä on nyt täällä kolme viikkoa, ja olemme vuokranneet kyseiseksi ajaksi Campervanin, eli kahdelle ihmiselle passelin matkailuauton.  Saamme auton keskiviikkoaamuna, ja sitten alkaa New Zealand Roadtrip! Täällä on muuten aikaero Suomeen  +9 tuntia, eli kun te menette Suomessa illalla nukkumaan, niin me heräämme täällä jo uuteen aamuun.

Tällaisia kaavakkeita piti täytellä, että päästiin Uuteen-Seelantiin

Lisäksi täällä on päinvastaiset vuodenajat verrattuna Suomeen, eli käytännössä täällä on tällä hetkellä syksy. Lämpötila oli iltapäivällä +21 astetta ja aurinko paistoi. Nyt iltaa kohti on ruvennut viilenemään, ja öisin saattaa lämpötila olla lähempänä nollaa. Onneksi olemme kuljettaneet mukana myös lämpimiä vaatteita, joten pitäisi tarjeta. Vaikka totuttelemista tämä taas vaatii, kun Balilla oli päivittäin +30 astetta. :)

Hevosia laitumella Christchurchin maaseudulla



 Meillä ei täällä ole välttämättä käytössä joka päivä nettiä, mutta kirjoittelen blogia koneelle tekstitiedostoon valmiiksi ja päivitän blogia aina kun pääsemme netin äärelle. Syksyisiä terveisiä kaikille täältä kaukaa! :)

1 kommentti:

  1. Aivan mahtavalle kuulostaa teidän reissusuunnitelmat! Laittakaahan paljon kuvia meille 'sohvamatkaajille' ;) Aurinkoisia kilometrejä ja ihanaa loppu vikkoa!!

    VastaaPoista