perjantai 23. toukokuuta 2014

RT13 Taupo – Rotorua 22.5.2014



 22.5.2014
Tauhara -vuorelta kuvattua maisemaa

Torstaiaamu valkeni aurinkoisena, joten päätimme tehdä keskiviikolta pois jääneen Tauhara –vuoren valloituksen heti aamupäivästä, ennen kuin matka jatkui Rotoruaan. 

 
Alkumatkaa
Olipa siinä vain melko kiipeäminen! Ensin alkumatka mentiin loivaa kukkulaa pitkin, kunnes alkoi metsäinen osuus. Sitä osuutta jatkuikin sitten aina huipulle asti. Maisemat olivat kuitenkin todella upeat, ja palkitsivat ylös kiivenneen kaksikon! Paluumatkalla alas vastaan tuli kaksi juoksijaa, jotka kävivät kenties noin tunnissa juoksemassa vuoren huipulle ja sieltä alas. Normaalilla tahdilla ylös ja takaisin alas menee aikaa 2,5-3 tuntia.
 
Jihuuuu!
Söimme vielä lounaan Taupossa, jonka jälkeen ajoimme Rotoruaan. Välille menee aikaa reipas tunti, joten meillä oli iltapäivästä vielä aikaa käydä kävelemässä Kuirau Parkissa. 
 
Kuirau Park
Kuirau park on Rotoruan keskustassa oleva puisto, jossa on myös nähtävillä kuumia lähteitä, kuplivaa mutaa ja maaperästä nousevaa höyryä. Haju on myös sen mukainen, kun vulkaaniset kaasut tuprahtelevat pinnalle. Jotkut ovat verranneet tuoksua mätiin kananmuniin, joten mistään kukkaistuoksusta ei ole kyse! Oikeastaan Rotoruan voi haistaa jo kilometrien päästä, kun sinne ajaa autolla. Ne tuoksut todella tulevat vastaan! Puistossa saa vapaasti liikkua, mutta esimerkiksi kuumat lähteet on aidattu ja aidat varustettu varoituskyltein. Katsoa saa, mutta ei kannata koskea. 
 
Thermal Area
 
Puistossa käyskentelyn ja kauppareissun jälkeen etsiydyimme jälleen yöksi leirintäalueelle, vähän Rotoruan pohjoispuolelle. Leirintäalueen pitäjän mukaan viimeisten vuosien aikana ei kovin montaa suomalaista ole heillä yöpynyt. Suurin osa Uuden-Seelannin turisteista taitaa olla saksalaisia, ranskalaisia ja aasialaisia. 
Tammenterhoja puistossa :)

Iltapalan jälkeen olimmekin sitten jo valmiit nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti