torstai 8. toukokuuta 2014

RT01 Christchurch – Waihola 7.5.2014



7.5.2014
Vuokraamo lentokentän lähellä

Menimme heti aamulla kahdeksalta hakemaan autoamme, mutta se ei ollut vielä valmis. Vuokrafirma tarjosi meille kuitenkin ruuat läheisessä mäkkärissä, koska jouduimme odottelemaan pari tuntia. Normaalisti auton pitäisi olla valmiina silloin kun hakuaika on sovittuna, mutta ilmeisesti edelliset vuokraajat olivat palauttaneet auton edellisiltana melko myöhään. Lopulta kuitenkin saimme auton avaimet käteen, ja pääsimme aloittamaan roadtripin!

Perehdytystä siihen, miten lumiketjut asennetaan renkaisiin, jos sattuu talvi yllättämään.

Uudessa-Seelannissa ajetaan vasemmalla, ja auton ratti on oikealla puolella. Samaten kaikki toiminnot ovat päinvastoin. Esimerkiksi vilkku löytyy ratin oikealta puolelta, ja lasinpyyhkijöiden viiksi vasemmalta. Alkumatkasta lasinpyyhkijät viuhtoivatkin lähes joka kerta, kun piti kääntyä. :D Nyt alkaa päivän harjoittelun jälkeen ajaminen sujua ”väärällä” kaistalla.

Tästä se lähtee!

Ajoimme siis tänään Christchurchista Dunediin. Alkumatkasta maisemat olivat kuin risteytys Pohjanmaata sekä Norjaa. Kaukana oikealla puolella näkyi lumihuippuisia vuoria, mutta muuten oli oikein aakeeta laakeeta. Älyttömän isoja peltoja! Kun Suomessa puhutaan karjan määrästä kymmeninä, niin täällä maanviljelijöillä on karjaa satoja tai tuhansia. Valtavia lehmä- sekä lammaslaumoja! Myös hevosia näkyi paljon, sekä joitakin laaman? sukuisia eläimiä. Toisaalta helppohan Uudessa-Seelannissa on karjaa kasvattaa, kun petoeläimiä ei ole. Ei ole karhuja eikä susia. Täällä ei ole käärmeitäkään, joten koko ajan ei tarvitse katsoa jalkoihin kun kävelee luonnossa!

Peltojen reunoilla on tuollaisia korkeita seiniä ilmeisesti tuulisuojina

Joka tapauksessa matka edistyi päivän aikana, ja loppumatkasta maisemat alkoivat olla enemmän kumpuilevia ja mäkisiä. Vihreitä kukkuloita joka puolella. Joistakin puista on lehdet jo tippunut, mutta osassa näkyy vielä kauniita ruskan värejä. 

Lampaita! Paljon!


Välillä pysähdyimme kaupassa tekemässä ruokaostoksia, jotta saatiin kunnon karavaanarielämä alkamaan! P-paikkoja teiden varsilla on ihan mukavasti, ja välillä pysähtelemme niille jaloittelemaan, sekä vessatauoille. 

Ruokakauppaan :D

Perillä Dunedinissa olimme päivän jo hämärtyessä, joten aloimme etsiä sopivaa leiriytymispaikkaa. Ajoimme jonkin verran vielä alaspäin, ja löysimmekin leirintäalueen Waiholasta, jossa kahden hengen yöpyminen sähköpaikassa maksoi 34 NZD. Ihan joka paikassa ei voi Uudessa-Seelannissa yöpyä, vaan kielletyillä paikoilla yöpymisistä voi saada sakkoja. Ilmaisia leiriytymispaikkoja pitäisi kuitenkin löytyä, ja niillä olisi tarkoitus yöpyä, kunhan vain löydämme sopivia. Netin puuttuminen vähän hankaloittaa asiaa, joten seuraavassa nettipaikassa pitää selvitellä asiaa tarkemmin. 


Apukuljettaja Niina antaa ajo-ohjeita perinteisen kartan ja gepsin avulla :D
------------------

Netin äärellä torstai-iltana 8.5. Paikallista aikaa kello on 19.30. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti