torstai 29. toukokuuta 2014

[RT2 Aussit] Geelong - Cape Otway 28.5.2014



28.5.2014

Great Ocean Road
Kylläpäs nukuttiin viime yö makeasti! Näyttäisi tässä uudessakin campervanissa uni maistuvan. :) Syötiin aamupalat, ja lähdettiin sen jälkeen vielä frisbeegolfradalle. Siellä Mikko sattumalta tapasi paikallisia harrastajia, jotka olivat kyseisen radan suunnitelleet. Aamupäivä menikin sitten siellä, ja vasta puolen päivän jälkeen lähdimme jälleen jatkamaan matkaa. Otimme suunnaksi Great Ocean Roadin, jota pitkin ajamme. Great Ocean Road on kuuluisa maisematie Australiassa, ja se on itse asiassa rakennettu ensimmäisessä maailmansodassa sotineiden muistoksi. Tämä tekeekin Great Ocean Roadista maailman suurimman sotamuistomerkin.
 
Maisemaa Great Ocean Roadilla. Keli olisi voinut olla parempi!
Maisemat välillä olivat ihan mukavia merimaisemia. Olemme tosin ajelleet jo niin paljon rantateitä Uudessa-Seelannissa, että merimaisemat eivät enää jaksaneet yllättää meitä. Tien varrella oli kuitenkin paljon pikkuisia hiekkarantoja, jotka näyttivät todella kivoilta. 
 
Hiekkaranta välillä
Keli oli todella vaihtelevaa. Välillä satoi vettä, ja välillä aurinko kurkisteli pilvien lomasta. Lisää aurinkoa, kiitos! Matka kuitenkin eteni, ja lopulta käännyimme kohti Cape Otwayta. 

Taisi olla päiväunilla tämä koala

Matkaoppaassa kerrottiin, että kyseisen tien varrella näkee suurella todennäköisyydellä koalia puissa, ja niin todella näkyi! Ihan oikeita, eläviä koalia omassa ympäristössään!! Voi vitsit miten hienoa, ja hassua että niiden näkeminen on paikallisille arkipäivää! Tottakai koko tie ajettiin läpi nenät kiinni tuulilasissa... Jäimme Cape Otwayhin yöksi, sillä sieltä löytyi parikin ilmaista vessallista leirintäpaikkaa. Kun katseltiin sopivaa paikkaa autolle, niin näimme myös matkamme ensimmäisen kengurun! Niitäkin ihan oikeasti täällä on, ja tien varsilla on useita kylttejä varoittelemassa kenguruista. Valitettavasti kamerasta oli juuri loppunut akku, eikä vara-akkua siihen hätään löytynyt. Jospa vielä kengurukuvia saadaan täältä. Siihen asti tyydytään varoituskylttiin:

Varokaa kenguruita...
 Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti