perjantai 9. toukokuuta 2014

RT02 Waihola – Bluff 8.5.2014



8.5.2014
 
Aamu leirintäalueella
Pitkin yötä satoi vettä, ja vielä aamullakin ilma oli harmaa ja sateinen. Lämpötila oli noin +10 astetta. Yö meni mukavasti, ja hyvin tarkenimme nukkua. Vuokraamamme sisälämmitin oli aika kovaääninen, joten lämmitimme sillä ennen nukkumaanmenoa auton lämpimäksi, ja sammutimme sen yöksi. Se riitti hyvin. 
 
Over the hills :)
Lähdimme puoli kymmenen jälkeen matkaan Waiholasta ja suuntasimme kohti Invercargillia. Ajoimme South Scenic routea pitkin, ja se olikin oikea maisematie! Tie mutkitteli kauniiden, vihreiden kukkuloiden välistä, nousten aina välillä joidenkin päälle. Lampaat laidunsivat kukkuloilla, ja näimme jopa paimenkoiran ajamassa lammaslaumaa eräällä pellolla! Uskomattoman upeaa! Reitti kiemurteli myös merenrantaan, josta saimme kauniita maisemakuvia. 
 
Tällaista maisemaa tänään :)
Täällä Uuden-Seelannin eteläosassa elelee pingviinejä, merileijonia ja hylkeitä, ja hoksasimme tänään että olimme eilen ajaneet Dunedinissa erään paikan ohi, jossa niitä olisi saattanut nähdä! Siellä olisi voinut hyvällä tuurilla nähdä myös albatrosseja. Kyllä hiukan harmitti, mutta kun opaskirja mainitsi myös toisen paikan, palasimme autolla n. 30km takaisinpäin samaa tietä, ja poikkesimme merenrantaan. Eipä siellä kuitenkaan näkynyt ainuttakaan pingviiniä eikä mitään muitakaan eläimiä. Harmi, mutta ehkä vuodenajalla tai vuorokaudenajalla oli vaikutusta asiaan.
 
Täällä olisi pitänyt olla pingviinejä ja merileijonia, mutta eipä näkynyt!

Pysähdyimme Balcluthassa ostoksille, sillä minulla ei edelleenkään ole puhelinta, kun se hajosi siellä Balilla. Sopiva elektroniikkakauppa löytyi, ja sieltä lähti puhelin matkaan. Samalla latasimme rahaa paikalliseen sim-korttiin, jotta pystymme esimerkiksi soittamaan ja varaamaan yöpaikkoja matkan varrelta.

Ainakin tuhat lammasta!

Jatkoimme vielä kohti Invercargillia, mutta ajoimme kaupungista ohi etelään kohti paikkaa nimeltä Bluff. Jäimme Bluffiin leirintäalueelle yöksi. Tämä on nyt eteläisin paikka, jossa olemme koskaan olleet yötä! Tässä vielä pari kuvaa tältä päivältä:
 
Matkan varrelta...

Näillä lehmillä on melko hyvät maisemat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti