torstai 29. toukokuuta 2014

[RT1 Aussit] Melbourne – Geelong 27.5.2014


27.5.2014 

Terveisiä Australiasta!

Lensimme Jetstarin lennolla heti aamusta Melbourneen. Olimme Melbournessa yhdeksän jälkeen, mutta meillä meni vajaa tunti kun jonotimme passintarkastuksessa. Kamalat jonot! Meidät kuitenkin päästettiin maahan, vaikka maahantulolapuissa kyseltiin taas monenlaista, esim. onko meillä mukana ruokaa, olemmeko vierailleet viimeisen kuukauden aikana maatilalla tai koskettaneet eläimiä. 
 
Melbourne näkyy lentokoneen ikkunasta

Lentokentällä meille selvisi, että autonvuokrafirmalla ei ole lentokenttäkuljetusta, niin kuin oli Uudessa-Seelannissa. Lisäksi meille selvisi, että matkaa on noin 20km ja joudumme ottamaan taksin. Voi hitsit! No, me sitten ajeltiin taksilla niin kuin rikkaat konsanaan, ja päästiin lopulta autonvuokrafirmalle. Allekirjoitettiin paperit ja tutustuttiin meidän uuteen campervaniin. Saatiin katsoa video auton käytöstä, jonka aikana Mikko nauroi useamman kerran, sillä video oli selvästikin tehty jollekin uusavuttomalle ja siinä kerrottiin mm. mistä tuulilasinpyyhkijöiden viiksi löytyy. :D 
Ruokakaupan pihalla
Lopulta päästiin matkaan! Melbournen lähistöllä sai olla tarkkana, sillä ajokaistoja risteili joka puolella. Lähdimme ajamaan kohti Geelongia, jonne jäimme yöksi. Ajomatka oli tälle päivälle lyhyt, mutta oli mukava aloittaa uusi roadtrip kevyesti. Maasto Melbournen ja Geelongin välillä oli todella tasaista! Tuntui ihan hassulta ajaa niin tasaisella maalla sen jälkeen, kun oli Uudessa-Seelannissa ehtinyt tottua korkeuseroihin. 
 
Frisbeegolfrata Geelongin puistossa

Geelongissa kävimme hakemassa ruokakaupasta evästä, ja sen jälkeen Mikko halusi mennä heittelemään frisbeetä paikalliselle radalle. Australiassa ei montaa frisbeegolfrataa ole, joten Geelongin rata taitaa jäädä ainoaksi, jolla käymme. Frisbeegolfrata osoittautui kuitenkin todella mukavaksi, paljon paremmaksi kuin osa Uuden-Seelannin radoista. Eteläsaarella hyvä rata oli Queenstownissa ja huippuhyvä rata Wanakassa. Pohjoissaaren radat olivat kuitenkin pettymys. Aivan frisbeegolfradan läheltä löysimme myös leirintäalueen, jonne jäimme yöksi 36 Australian dollarin hinnalla. Meidän on tarkoitus täälläkin etsiä ilmaisia leirintäalueita, mutta nyt oli mukava jäädä ensimmäiseksi yöksi maksulliselle alueelle, jossa pääsi suihkuun. 

Geelongin frisbeegolfradalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti