sunnuntai 18. toukokuuta 2014

RT08 Franz Josef - Nelson 15.5.2014



15.5.2014

Sillat ovat täällä jostakin syystä useimmiten 1-kaistaisia
 
Huh, kun olikin pitkä päivä! Todennäköisesti reissumme pisin ajopäivä, sillä päätimme ajaa Franz Josefista aina Nelsoniin asti. Koko päivä siihen meni, sillä lähdimme Franz Josefista aamulla kahdeksan aikaan, ja olimme illalla seitsemän jälkeen Nelsonissa. Välillä tietysti piti pysähdellä maisemapaikoilla ja nähtävyyksillä.
 
Aalto iskee rantaan, ja vesi suihkuaa Pancake Rocksien onkaloista (Blowholes) ilmaan
Pysähdyimme muun muassa sellaisessa paikassa kuin Punakaiki. Sieltä löytyy ”Pancake Rocks & Blowholes”, mikä on kyllä varsin erikoinen nähtävyys… Pancake Rocks on ryhmä kivimuodostelmia Punakaikin rannikolla, ja ne ovat saaneet nimensä siitä, että ne näyttävät pannukakkukasoilta. Edes tutkijat eivät ole täysin varmoja siitä, miksi Punakaikin rantakivet ovat niin tasaisen uurteisia. Lisäksi kivimuodostelmien väleissä/sisällä on reikiä ja kun isot aallot lyövät rantaan, vesi suihkuaa rei’istä korkealle ilmaan. Se on todella hienon näköistä!
 
Pannukakkukivet
Toinen pitempi pysähdys meillä oli lähellä Westporttia, jonka rannoilla asustaa hylkeitä. Pakkohan niitä oli lähteä katsomaan, ja paikka olikin ehdottomasti pysähtymisen arvoinen! Eihän sieltä olisi malttanut edes lähteä jatkamaan matkaa, kun oli niin mukava katsella hylkeiden elämää rantakivillä.
 
Hylkeitä rantakallioilla
 
Pikku-hylje emonsa luona :)

Matkan täytyi kuitenkin jatkua, ja ajoimme pitkin mutkaisia teitä kohti Nelsonia. Ulkona ehti jo tulla pimeä, ennen kuin olimme seitsemältä perillä. Saimme ihastella todella komeaa täysikuuta kirkkaalta taivaalta viimeiset kilometrit! Muutenkin torstaina oli oikein aurinkoinen ja kaunis päivä, joten oli hyvä ajella koko päivän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti