maanantai 2. kesäkuuta 2014

[RT3 Aussit] Cape Otway – Portland 29.5.2014



29.5.2014

Tämä ei kyllä ole tavallinen punatulkku...

Heräsimme aamulla lintujen lauluun. Aamupalan jälkeen kävin kävelemässä leirintäpaikan ympäristössä, ja näin jälleen koalan puussa, sekä lukuisia värikkäitä lintuja. Yhdeksän jälkeen lähdimme tien päälle, mutta emme päässeet kovin kauas. Meidät nimittäin pysäytti kenguru, joka hyppeli tien laidassa. Harmillisen nopeita ne ovat, sillä juuri kun sain kameran esiin, niin se katosi pensaikkoon! Näitä harmaita kenguruita tulikin sitten useampi vastaan samalla tien pätkällä, mutta kaikki kerkesivät kadota ennen kuin saimme yhtään kunnollista kuvaa!
 
Voi KOALA!
Pääsimme kuitenkin hetken kuluttua todistamaan koalan tien ylitystä! Kovin se on hidas liikkumaan tien yli, joten ei mikään ihme että koalia jää autojen alle. Varsinkin kun ne ovat sen verran pieniä ja väritykseltään harmaita. Mutta niin suloisia veijareita! Koalan jälkeen saimmekin sitten ajaa pitkän pätkän Great Ocean Roadia kaikessa rauhassa.
 
London Bridge Arch
Poikkesimme välillä merenrannassa katsomassa paikallisia nähtävyyksiä, eli näitä komeita eroosion aikaansaamia kivikaaria, joita meri ja sateet ovat kuluttaneet. Lisäksi Warrnamboolin Logans –nimisellä rannalla on mahdollista nähdä valaita kesä-syyskuun välisenä aikana, joten poikkesimme sinnekin. Jonkin verran ihmisiä oli tähyilemässä merelle, mutta meille valaat eivät näyttäytyneet.
 
Emu on lentokyvytön lintu, joka elää Australiassa
Kaikkien näiden pysähtelyiden jälkeen pysähdyimme vielä Tower Hill –nimisessä paikassa, jossa näimme emuja. Varsin eläinrikas päivä! Lopulta myöhään iltapäivästä pääsimme perille Portlandiin, jonne jäimme leirintäalueelle yöksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti