torstai 10. huhtikuuta 2014

Mui Ne

Hiekkadyynien lisäksi kävimme eilen Fairy Streamilla, joka on myös oma nähtävyytensä Mui Nessa. Fairy Stream on pikkuinen puro, jossa on vettä vain nilkkaan asti. Puro näyttää kuraiselta ja ruskealta, mutta todellisuudessa väri johtuu punaisesta hiekasta, jota purossa on. En tiedä mistä puro on saanut nimensä, mutta paikka on käymisen arvoinen! Puroa pitkin tai oikeastaan purossa kävellessä ja kahlatessa vastaan tulee todella kauniita maisemia:

Mystinen Fairy Stream

Itse Mui Nen kylä on köyhä kalastajakylä meren rannalla. Mui Nen kylästä Phan Thietin kaupunkiin asti koko merenranta on rakennettu täyteen erilaisia majoitusliikkeitä sekä ravintoloita ja turistikauppoja.

Mui Nen kalastajakylä




Lisäksi vierailimme eilen juuri ennen auringonlaskua pienellä kukkulalla, jossa sijaitsee That Poshanu Cham Tower. Torniryhmä on jäänne Chamin kuningaskunnan ajoilta, 800 -luvulta. Oikeastaan menimme siellä käymään geokätkön takia, mutta paikka oli ihan mielenkiintoinen käyntikohde muutenkin. Tornien lisäksi siellä oli sota-ajoilta amerikkalaisten tekemiä bunkkereita. Kukkulalta oli myös hieno näkymä Phan Thietin kaupunkiin.



Tätä tornia kutsutaan Prince's Toweriksi, eli prinssin torniksi

Illalla kävimme vielä syömässä, ja oikein kynttilänvalossa! Täällä Mui Nessa on jatkuvasti sähkökatkoja, ja ilmeisesti syynä on jokin vika voimalassa, tms. No sähkökatkot eivät ole uusi asia meille täällä Aasiassa, ja heti ensimmäisenä iltana kävimme ostamassa paketin tuikkuja, joita polttelemme iltaisin siltä varalta jos sähköt menee. Käytännössä sähköt ovat olleet poikki jo kolmena iltana neljästä. Välillä sähkökatkot ovat kestäneet vain pikkuhetken, mutta esimerkiksi ensimmäisenä iltanamme sähköt olivat poissa iltakymmenestä ehkä aamuyöhön, sillä menimme nukkumaan kun sähköt olivat pois, ja Mikko heräsi aamuyöllä siihen, että valot olivat päällä. No, joka tapauksessa eilen meidän vakkarimuovituoliravintolassa oli sähköt pois koko illan, ja söimme ruokamme kynttilänvalossa. Täällä onneksi ruoka valmistetaan kaasulla tai hiiligrillissä, joten ei haittaa vaikka sähköt olisivat pois!

Majapaikkamme Mui Nessa

Tänään vietimme päivän majapaikkamme (Mui Ne Hills 2) uima-altaalla, lueskelimme kirjoja ja nautimme auringosta ja lämmöstä. Meidän lämpömittarin mukaan tänään oli lämmintä 33 astetta, joten kylmät kelit Cat Ban saarella ovat painuneet unholaan. Ja aurinko on todella kuuma täällä Etelä-Vietnamissa! Laosissa käytimme aurinkorasvaa, jonka suojakerroin oli 30. Täällä se ei tuntunut riittävän, vaan vaihdoimme jälleen suojakertoimeen 50. Siitäkin huolimatta vietämme yleensä kuumimman ajan päivästä varjossa.

 Hei, ja miten niin muka olemme turistialueella? No ainakin sen tietää siitä, että paikallisessa A-Mart –kaupassa on myynnissä ruisleipää!
Ruisleipää (tosin valmistettu Saksassa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti