torstai 3. huhtikuuta 2014

Terveisiä Venäjält... Eikun. Täh?!

Nha Trang
 Jotain hyvin kummallista tapahtui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Otettiin nimittäin Hoi Anista yöbussi Nha Trangin rantakaupunkiin. Aamulla kun oltiin kuskin mukaan perillä, niin meillä kyllä suut loksahti auki. Siis Nha Trangissa?? Etelä-Vietnamissa? Heeeeetkonen! Miksi joka puolella on kaikki venäjäksi? Miksi joka puolella on VAIN VENÄLÄISIÄ? Mitä täällä oikein tapahtuu? Missä vaiheessa Vietnam vaihtui Venäjäksi? Huh!


Nha Trangin kaupunki on kasvava turistikohde, joka totisesti on venäläisten suosiossa. Venäläiset näkyvät ja kuuluvat katukuvassa. Kyltit, esitteet, kartat, jne ovat useimmiten sekä vietnamiksi että venäjäksi. Osa vain pelkästään venäjäksi. Toki monista löytyy myös englanninkielinen käännös, mutta kyllä venäjä tuntuu olevan aika hallitseva kieli kaupungin turistialueilla. Paikalliset näyttävät ansaitsevansa elantonsa palvelemalla venäläisiä. Monissa tasokkaissa paikoissa myös työntekijät ovat venäläisiä, joten väittäisin että aika moni hotelli, ravintola ja matkatoimisto on venäläisomistuksessa.


Toki tässä kaupungissa on myös omat hyvät puolensa. Ainakaan meille ei kaupata jatkuvasti retkiä ja palveluita, kun emme ymmärrä sanaakaan venäjää! :D Ja löydettiin 10 eurolla siisti, hyvä hotellihuone, jossa on rantaan matkaa vain noin 100 metriä. Lisäksi tämä hotelli taitaa olla liian edullinen venäläisten mieleen, sillä ainakin meitä käytävällä vastaantulleet yöpyjät ovat olleet muista maista. Venäläisiä varten on rakennettu rantakadulle kalliita, merimaisemalla varustettuja hotelleja. Ja jatkuvasti rakennetaan lisää.

Sputnik tour!

Kävimme myös tänään ostoskeskuksessa. Se oli oikeastaan aika viihdyttävää, kun sai seurata venäläisten shoppailua. Rahalla saa, ja hevosella pääsee... Hinnat olivat aika tähtitieteellisiä verrattuna normaaliin vietnamilaiseen hintatasoon. Me ei ostettu mitään, njet njet!

Miten tilataan kahvi venäjäksi Vietnamissa?

No, ei täällä onneksi sentään kaikki ole pelkkää venäjää:


Sanna-vettä! :D

3 kommenttia:

  1. Venäläiset turistit kyllä osaavat tuon paikkojen valloittamisen. Kun eivät puhu muita kieliä kuin venäjää, palvelu kohteessakin pitää olla venäjäksi. No, paikallinen matkailu kukoistaa kun rahaa tulee kassaan jos ei muuta ;)

    Intiassa Goalla monissa paikoissa oli myös kaikki tekstit venäjäksi ja paikallisetkin hölisivät meille venäjää. Bagan ranta oli näistä varmaan kamalin, kyseistä kohdetta en muuten suosittele kenellekkään.

    VastaaPoista
  2. No ei kannata nipottaa jos vesi on nimikoitu allekirjoittaneen mukaan :D ...vai onko tuo votkaa?? No aivan sama, janojuoma kun janojuoma... ;)

    VastaaPoista
  3. Anne, se on kyllä hassua että pitää kaikki palvelut saada omalla kielellä. Mutta siihen kai se menee... Itseä ehkä eniten täällä ärsyttää se, kun kaupassa myyjät puhuttelevat venäjäksi ja joudut aina korjaamaan, ettet ole venäjälsä.

    Sanna, sun nimistä votkaa ei ole vielä tullut vastaan. :D

    VastaaPoista