keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Hoi Anin biitsit


An Bang beach
Muutama päivä Hoi Anissa meni oikein mukavasti. Sää oli lämmin ja aurinkoinen, joten kävimme merenrannalla. Vuokrasimme kahtena päivänä pyörät hotelliltamme ja pyöräilimme lähimmälle rannalle, joka sijaitsi n. 3 kilometrin päässä. An Bang beachin lisäksi Hoi Anin seudulta löytyy muitakin rantoja, mutta me viihdyimme täällä oikein hyvin.

An Bang beach
 Hiekkaranta on kilometrien pituinen ja todella kaunis. Rannalta löytyy jonkin verran aurinkotuoleja, jotka ovat maksullisia. Vaihtoehtoja on kaksi: joko maksat 1€/tuoli tai syöt läheisessä ravintolassa ja saat olla tuolilla koko päivän ilmaiseksi. Toki rantaa pitkin voi myös kävellä vähän pitemmälle, ja maata hietikolla pyyhkeen päällä. Meressä oli aika kovasti aallokkoa juuri silloin kun olimme rannalla, joten uiminen jäi meillä vähemmälle. Lonely Planetin mukaan pari vuotta sitten rannalla sai olla rauhassa ilman kaupustelijoita, mutta nykyään niitä jo löytyy jonkin verran. Ei kuitenkaan vielä haitaksi asti, mutta todennäköisesti kaupustelijoiden määrä lisääntyy samalla kun turistienkin määrät lisääntyvät.


Sitten valitsemaan sopiva housukangas...
 Hoi Anista löytyy myös valtavat määrät räätäleitä ja ompelimoita. Liikkeet ovat vieri vieressä, ja hinnat ovat varsin vaihtelevia, kuten laatukin. Monet ovat suositelleet Kimmy Custom Tailoria, joten kävimme kyseisessä liikkeessä Mikon kanssa piipahtamassa. Teetätin heillä kahdet housut, joiden ompeluun meni n 1½ vuorokautta. Ensin katselimme tietokoneelta erilaisia naisten housumalleja, joista liikkeen työntekijä suositteli juuri minulle sopivia vaihtoehtoja. Sitten valitsin omasta mielestäni parhaan, ja minusta otettiin tarkat mitat. Valitsin myös kankaat, ja sen jälkeen minua pyydettiin tulemaan seuraavana aamuna sovittamaan. Aamulla kävin sovittamassa housuja ja totesin niiden olevan erittäin hyvin istuvat. Ainoastaan vyölenkit lisättiin minun toiveestani, joten housut jäivät vielä viimeisteltäväksi. Maanantaina sain hakea valmiit housut. Ne tulivat minulle halvemmaksi teettää täällä, kuin ostaa Suomessa kaupasta. Lisäksi olisin todennäköisesti joutunut Suomessa lyhentämään niistä lahkeet.

Kimmy Custom Tailor
 Viihdyimme todella hyvin Hoi Anissa, mutta valitettavasti matkan täytyy edetä. Niinpä viime yönä tulimme yöbussilla lisää alaspäin kohti Vietnamin eteläosaa, kaupunkiin nimeltä Nha Trang. Nha Trangista lisää huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti