perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kertomus siitä, miten eksyimme Burger Kingiin Saigonissa (Ho Chi Minh City)

Pyörät ne pyörivät ympäri,
ympäri, ympäri.
Pyörät ne pyörivät ympäri
koko päivän.

Torvi se töötötti tööt-tööt-tööt.
tööt-tööt-tööt, tööt-tööt-tööt.
Torvi se töötötti tööt-tööt-tööt
koko päivän.

Ihmiset ajella hytkytti,
hytkytti, hytkytti.
Ihmiset ajella hytkytti
koko päivän. 

"Bussilaulu"


Miten mielettömän hyvin tuo vanha kunnon bussilaulu sopiikaan kuvaamaan meidän bussimatkoja täällä Aasiassa! Aamulla hyppäsimme bussin kyytille, ja jätimme Mui Nen hiekat taaksemme. Tai no voi olla, että muutama hiekanjyvänen kulkee vielä mukana kengissä.  Matkasimme kohti Ho Chi Minh Citya, joka oli aikoinaan entisen Etelä-Vietnamin pääkaupunki. Ho Chi Minh City oli ennen nimeltään Saigon, mutta vuonna 1976 sodan loputtua nimi vaihdettiin. Täällä kuitenkin edelleen käytetään Saigon -nimeä puhekielessä, joten myös blogissani kirjoitan mieluummin Saigonista, koska se on lyhyempi. Ho Chi Minh City on kuitenkin kaupungin virallinen nimi.

Vessatauko

Siis, matkasimme Saigoniin bussilla, jossa oli K-U-U-M-A. Ilmastointi ei toiminut kunnolla, joten jos ulkona on lämpötila yli +30 astetta, niin ei sisällä bussissakaan kylmä ollut. Onneksi meillä oli vettä mukana, ja se onkin ehdottomasti sääntö numero yksi täälläpäin: Kanna aina juomavettä mukana. Loppumatkasta oli jo niin läkähtynyt olo, että kun lopulta näimme bussin ikkunasta Saigonin korkeimmat rakennukset, olisi mieleni tehnyt kiljua riemusta. Perillä Saigonissa nappasimme rinkat selkäämme, ja kävelimme vähän matkaa katua pitkin, kunnes edessäpäin näimme Burger Kingin mainoskyltin. Vaihtoehtoja ei ollut - melkein juoksimme Burger Kingiin. Yleensä olen kyllä BK:ta vältellyt, sillä kolme vuotta sitten Lontoossa ollessani sain siellä maailman surkeimman hampurilaisen. No tällä kertaa olimme suorastaan onnellisia, että pääsimme viilentymään ilmastoidussa sisätilassa syöden ranskalaisia ja juoden kokista. 

Ja näin livahdimme Burger Kingiin, hups!

Hetken aikaa jäähdyteltyämme ja levättyämme lähdimme etsimään majapaikkaamme, joka löytyi varsin kivuttomasti. Tätä mainostetaan hotellina, mutta kyllä tämä melkein on "homestay", nimittäin paikan omistajat asuvat alakerrassa, ja ylimmissä kerroksissa on huoneita. Sellainen on aika yleistä täälläpäin. Maksamme n. 10 euroa yöstä, joten huone on ihan sopivan hintainen.
Miten paljon mahtuu tavaraa skootterin kyytille?

Nyt illalla kävimme vähän kiertelemässä tässä lähialueella, sekä syömässä. Huomenna jatkamme kaupunkikierrosta.

Ho Chi Minh City aka Saigon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti