tiistai 28. tammikuuta 2014

Retki Koh Nang Yuaniin

Sovimme eilen Mikon kanssa, että tänään tehdään päiväretki Koh Nang Yuanin pikkuriikkiselle saarelle. Se sijaitsee aivan Koh Taon vieressä, eikä venematka kestä kuin muutamia minuutteja. Niinpä aamupalan jälkeen lähdimme etsimään sopivaa kyytiä, ja niitähän täällä riittääkin. Taksivenekyytejä pitkähäntäveneillä mainostetaan joka paikassa, mutta hintakyselyiden jälkeen totesimme, että edullisin kyyti lähtee mahdollisimman läheltä Koh Nang Yuanin saarta, eli otimme venetaksin Saireen rannalta. Samalla sovimme paluukyydin viideksi.
Pitkähäntävene

Venetaksimaksun lisäksi saarella peritään maihinnousumaksu, joka on tällä hetkellä 100 bahtia /hlö. Lisäksi saarella on ainoastaan yksi ravintola ja resortti, joten hinnat ovat sen mukaiset. Siksi kannattaa ottaa omia eväitä tai ainakin juotavaa mukaan.

Koh Nang Yuan on oikeastaan kolmesta saaresta koostuva ryhmä, joita yhdistää hiekkakaistale. Saarta on kehuttu yhdeksi maailman kauneimmaksi, ja ei mikään ihme. Kävelimme saaren näköalapaikalle, josta näkyi koko saari kaikessa kauneudessaan:
Koh Nang Yuan

Maisemien katselun jälkeen menimme uimaan ja kokeilimme ensimmäistä kertaa elämässämme snorklausta. Ensin piti vähän harjoitella rannassa snorkkelin käyttöä, ja kun se alkoi sujua, lähdimme uimaan. Uimme (tai pikemminkin kelluimme) ihan vain muutaman metrin päässä rantahietikosta ja näimme jo siinäkin todella upeita erivärisiä kaloja. Ihan älyttömän hienoa! Pari tuntia vierähti nopeasti rannan läheisyydessä uiden ja merenalaisia maisemia ihastellen. Niin upeaa!
Saireen rantaa Koh Taolla (Sairee on saaren suosituin ranta)

Lopulta kello alkoi lähestyä viittä, ja lähdimme venetaksilla takaisin Koh Taon rannalle. Sieltä suuntasimme syömään, ja sen jälkeen veimme uintikamppeet kuivaamaan majapaikkaamme. Mikko oli koko päivän haaveillut hieronnasta, joten pitihän sitä käydä vielä iltasella samassa hierontapaikassa, kuin lauantainakin. Sain itse siellä tänään selkäni kuntoon, joten taas pärjää. :)
Saireen turistikeskittymä

Huomiseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti