keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Elämää ja oleilua Koh Taolla

Tervehdys jälleen täältä Koh Taon saarelta! Täällä ollaan vielä ainakin pari päivää. Olemme viihtyneet täällä todella hyvin, ja pidän tästä saaresta joka päivä enemmän ja enemmän. Tänään kävimme yhdellä saaren lukuisista näköalapaikoista:

Kuvassa näkyy saaren eteläosa =)
Koh Taon saarihan on muuten ollut asumaton vuoteen 1943 asti. Ainoastaan kalastajat ovat veneillään käyneet kalastamassa saaren läheisyydessä. Vuosina 1943-1944 saaressa oli vankila. Vuonna 1947 saareen tulivat ensimmäiset asukkaat, ja siitä eteenpäin tänne on muuttanut lisää asukkaita, suurin osa Koh Phanganilta. Ensimmäiset turistit saapuivat kalastusveneillä vuonna 1977, ja vuonna 1984 Taolle rakennettiin ensimmäinen resortti. Kyseisessä resortissa huoneet maksoivat silloin vain 30 bahtia yöltä, eli reilusti alle euron. 30 vuoden aikana saari on muuttunut kalastajien saaresta turistisaareksi, ja opaskirjan mukaan nykyään täällä vierailee vuosittain n. 350 000 matkailijaa. Sellainen saari tämä Koh Tao!
Koh Taon rantaa (kuva otettu eilen veneestä)

Iltapäivästä kävimme Freedom beachilla uimassa. Se on yksityisen hotellin ranta, mutta kuka tahansa voi mennä kyseiselle rannalle uimaan. Ranta on kaunis ja vesi on kirkasta, joten snorkkelin avulla näkee paljon kauniinvärisiä kaloja korallien seassa.

Illan istuimme tässä meidän huoneen parvekkeella. Mikko luki kirjaa, ja minä täytin ristikoita. Tässä meidän parvekkeella on muutes elämää päivisin. Aamuisin kun heräämme, meitä käy tällainen lintukaksikko tervehtimässä:

Lisäksi majapaikkamme pihapuissa hyppelee päivittäin orava, jonka touhuja usein seuraamme:


Ps. Äsken tätä tekstiä viimeistellessäni täällä katkesi sähköt hetkeksi, mikä on melko yleistä. Täällä saattaa katketa sähköt montakin kertaa päivässä, mutta yleensä ne on ihan pienen hetken vain pois päältä. Meillä on kuitenkin aina varalla taskulamppu, ja pöydällä palaa yleensä tuikku tuomassa valoa, jos sattuu että sähköt menee. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti