sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Pattaya on vanhojen miesten lomakohde

...tai siltä meistä ainakin tuntui, kun saavuimme torstaina bussilla Bangkokista Pattayan rantakaupunkiin! Tässä vaiheessa on tietysti hyvä kysyä, että mitä ihmettä me silloin täällä teemme?! No mehän tietysti ajattelimme, että Pattaya on niin kamalan kuuluisa, että pakkohan tämä kyseenalaisen maineen saanut paikka on nähdä! Ja nyt täällä Pattayaa nähneenä voimme todeta, että ei se alueen maine ole tuulesta temmattu.
Vanhoja hotelleja/rakennuksia puretaan, ja uusia, entistä korkeampia rakennetaan tilalle
 
Oli hiukan hämmentävää, kun kadulla vastaan tuli enimmäkseen länkkärimiehiä joista suurin osa oli keski-ikäisiä. Ja osalla tietysti oli niitä kuuluisia paikallisia tyttöjä käsipuolessa. Illalla Pattayan diskot ja baarit pistivät stereoiden nupit kaakkoon, ja musiikki pauhasi aamuyölle asti. Asiakkaina ketäs muitakaan, kuin miehiä katselemassa thaityttöjä ketkuttelemassa joko pöydillä, korokkeilla tai lavoilla.
Pattayan ranta

Meille riitti yksi yö Pattayan keskustassa, jonka jälkeen pakattiin kiireesti rinkat. Siirryimme alaspäin Jomtien Beachille, jossa näkyi sitten jo enemmän lapsiperheitä ja pariskuntia. Koko Pattayan alueella turismi on kuitenkin tehnyt tehtävänsä. On suorastaan vaikeaa uskoa, että tämäkin paikka on aikoinaan ollut vain pieni kalastajakylä! Valtavia hotelleja, kalliita ravintoloita (verrattuna normaaliin Thaimaan tasoon), sekä kaupustelijoita myymässä turistikrääsää kaduilla ja ranta-alueella.

Katuruokamyyjiä Pattayalla
Siinä vaiheessa, kun lähikadun (jota pitkin joudumme kävelemään monta kertaa päivässä) kaupustelijat tajusivat meidän olevan suomesta, alkoi heistäkin irrota suomea: "terve! terve! mita kuuluu? sina puhu suomi? osta multa hjuva puku!" Kuka lie oli heille mennyt opettamaan suomen alkeita... Vaikka suomalaisiahan täällä on todella paljon, varsinkin talviaikaan. Pattayalta löytyy oma Suomi-seura, suomalainen peruskoulu sekä suomalaisia baareja ja ravintoloita.

Valitettavasti ei käyty katsastamassa menua, joten en tiedä olisiko ollut lihapullia tarjolla

"TOIMISTO"
Rannat Pattayan alueella eivät ole mitään silmää hiveleviä. Vesi on sameaa (ainakin näin sadekaudella, en tiedä mikä on tilanne talvella), ja rantakaistaleet ovat hyvin kapeita tien ja meren välissä. Rannat on ahdettu täyteen rantatuoleja aurinkovarjoineen. Olemme nähneet paljon, paljon parempia rantoja tämän reissumme aikana, joten täällä olemme oikeastaan viettäneet päivät hotellin uima-altaalla.

Jomtien Beach

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti