maanantai 2. kesäkuuta 2014

[RT4 Aussit] Portland - Wedderburn 30.5.2014



30.5.2014

Tänään meillä olikin pitkä ajopäivä, sillä ajoimme Portlandista kohti pohjoista paikkaan nimeltä Wedderburn. Maisemat tämän päivän ajon aikana olivat yhtä tasaista peltoa, aina silmänkantamattomiin asti! Ja ne pellot eivät olleet mitään pieniä! Ajoimme myös pikkuisten kylien ohi. Välillä täytyi ihan ihmetellä, että millä perusteella ihmiset ovat päätyneet asumaan noihin pieniin kyliin, joissa ei ulkopuolisen silmin ole yhtään mitään. Maaperä taitaa kuitenkin olla hyvää viljelyyn, joten ehkä maanviljely pitää ihmiset paikoillaan kyseisillä seuduilla. 


Peltoja maantien molemmin puolin: 
 




Matkan varrella pysähdyimme myös kansallispuistoon. Siellä patikoimme lyhyen reitin aboriginaalien luolamaalauksia katselemaan. Näitä luolamaalauksia löytyy Australiasta paljon, ja varmasti iso osa on paljon vaikuttavampia kuin tämä, millä me vierailimme. Se kuitenkin sattui meidän reitin varrelle, joten oli hyvä käydä hiukan jaloittelemassa. Maalaukset oli tehty valtavaan kivenjärkäleeseen, jonka yläosa kaareutui katoksi. Mistään luolasta ei siis ollut kyse, mutta kivi oli niin hyvänmuotoinen, että siinä ovat varmasti aboriginaalit joskus muinoin olleet suojassa sateelta. Mielenkiintoista historiaa!
 
Aboriginaalien maalauksia kivessä
Söimme lounasta pienessä Murtoa –nimisessä kylässä. Opastaulun mukaan kylässä asuu 1000 ihmistä, joten kovin ovat pieniä nämä kylät. Oma lukio (College) siellä kuitenkin näytti olevan, mikä on aika hämmästyttävää!

Perillä Wedderburissa olimme viiden jälkeen iltapäivästä, ja löysimme täältä ilmaisen leirintäpaikan vanhan kultakaivoksen luona. Täällä oli jopa suihkut kuumalla vedellä, mutta niiden käyttöä vastaan toivottiin rahalahjoitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti