maanantai 23. joulukuuta 2013

Muiden reaktiot

Pahvilaatikoita on alkanut ilmestyä asuntomme nurkkiin kertomaan tulevasta muutosta. Enää kaksi viikkoa jäljellä matkaan ja viikon päästä asunnon pitäisi olla tyhjillään. Huisia!

Pitkin syksyä ollaan pikkuhiljaa kerrottu lähdöstä meidän läheisille, tutuille ja muille asiasta kiinnostuneille. Reaktiot ovat olleet mitä moninaisempia, mutta tässä koottuna muutamia kommentteja:

"Kylläpä ootte rohkeita, kun uskallatte lähteä!"
"Nyt kannattaa lähtä, ku on siihen mahdollisuus."
"Kyllä määki lähtisin, jos voisin/pystyisin."
"Mää en kyllä uskaltais lähtä."
"HÄH?! AASIAAN?! MITÄ TE SIELÄ??"
"Wau, vähä mahtavaa! Mihinpäin Aasiaa?"
"Jos minäki olisin nuori, niin kyllä lähtisin kans."
"Aikuisiahan te ootte, iteppä päätätte."
"Voi makia, ei minusta kyllä olis tommoseen."
"Eikö sielä oo kauheen vaarallista?"
"Voisko teidän matkalaukkuun tulla mukaan?"
Ja niin edelleen...

Suurin osa saamistamme kommenteista ovat olleet tosi tsemppaavia ja kannustavia. Siis suuri kiitos kaikille teille, jotka olette osoittaneet tukevanne meidän reissua ja ootte tsempanneet meitä! On niin ihanaa, kun on sellaisia läheisiä, jotka ymmärtää tätä menemisen halua.

Valitettavasti on myös niitä, jotka eivät ymmärrä. Niitä, joiden mielestä me teemme väärän valinnan lähtemällä ulkomaille ja niitä, joiden mielestä meidän pitäisi elää tätä elämää ihan eri tavalla. Käydä töissä. Perustaa perhe. Laittaa omakotitalo. Se tuntuu todella pahalta, kun ei edes yritetä ymmärtää. Matkustaminen on väärä tapa elää. Rahojen käyttäminen matkustamiseen on väärin. Piste.

Sellainen tuomitseminen on ikävää. Ei kaikki ihmiset sovi samaan muottiin. Me ei ainakaan sovita siihen muottiin tällä hetkellä, ja jos se on jonkun mielestä väärin, niin olkoot. Toiselle on huono mennä sanomaan, miten tätä elämää pitäisi elää. Ja jos omassa elämässä pitäisi aina miellyttää muita ja olla muiden kontrolloitavana, niin kyllä mahtaisi vanhana kiikkustuolissa harmittaa.

Meidän seikkailu alkaa kahden viikon kuluttua, pysykää kuulolla!

3 kommenttia:

  1. Hyvä Niina! Teette juuri niinkuin teistä parhaalta tuntuu. Pelottomasti uusia kokemuksia kohti vaan. Ihanaa ja kokemusrikasta reissua! :)

    VastaaPoista
  2. "Rahojen käyttäminen matkustamiseen on väärin."

    Huh, kyllä täytyy sanoa että tuollaisen kommentin lausuva ihminen on mieleltään hyvin kapeakatseinen ja kaavoihin kangistunut! Eikö sitä nimenomaan nyt kannattaisi vielä reissata, ennen kuin on oma talo, lapset, asuntolaina ja vakkarityöpaikka?

    Matkailulla saa kuitenkin sellaisia elämyksiä ja kokemuksia, joita ei voi rahalla kaupasta ostaa. Ainakin itselläni on huomattavasti avarampi maailmankatsomus matkailun seurauksena, sekä olen myös oppinut ymmärtämään ja kunnioittamaan omaa kotimaatani enemmän. Jos koko elämänsä eläisi vain yhdessä kylässä, eikä ikinä poistuisi sen ulkopuolelle, sitähän menettäisi ihan hirveästi! Maailmalla on niin paljon nähtävää ja koettavaa.

    Meillä on kuitenkin vain yksi elämä käytettävissä, ja mieluusti sen käyttäisi niin kuin ITSE haluaa. Mä ainakin suosittelen reissaamista kaikille kynnelle kykeneville ja kykenemättömillekkin. Se, joka parjaa muiden matkustelua, taitaa olla itse vain vähän kateellinen. Mutta kateellisillekkin voi sanoa, että hei, mikä estää sinua ottamasta ja lähtemästä. Sehän on vain järjestelykysymys!

    Mahtavaa reissua teille ja nauttikaa täysin rinnoin! Minne sitten ikinä olettekaan matkaamassa, yritin tutkia blogiasi mutta en löytänyt mitään sen tarkempaa tietoa tulevista kohteista - tai sitten en vain osannut katsoa. :)

    VastaaPoista
  3. Hei Katri ja Anne! Kiitokset viesteistä!

    Olet Anne ihan oikeassa, maailmalla on todellakin paljon nähtävää ja koettavaa. Onneksi muiden mielipiteet on niitä muiden mielipiteitä, ja tärkeintä on se, että kuuntelee itseään ja toteuttaa omia haaveita ja unelmia. :)

    Erinäisistä syistä matkasuunnitelma on poistettu tästä blogista, eikä se niin tarkka vielä ollutkaan. Tarkoituksenamme on kuitenkin suunnata Kaakkois-Aasiaan, ja ensimmäisenä kohteena meillä on Thaimaa. Katsotaan, mihin matka tulee jatkumaan. =)

    t. Niina

    VastaaPoista